Laura Tesoro overtuigt in tweede voorronde Eurosong

Laura Tesoro overtuigt in tweede voorronde Eurosong

Foto: carlo coppejans

In de tweede voorronde van het Eurovisiesongfestival heeft Laura Tesoro zondagavond de leiding overgenomen. Met haar nummer ‘What’s The Pressure’ kon de musicalster de jury en de kijkers het meest overtuigen.

Drie weken lang nemen vijf kandidaten het tegen elkaar op om het Belgische ticket voor het Eurovisiesongfestival in Stockholm te bemachtigen. In de eerste aflevering van vorige week zondag nam kandidate Amaryllis Uitterlinden meteen de leiding. Gisteren nam Laura Tesoro die leiderspositie over, nadat alle deelnemers hun eigen nummer hadden gebracht.

Amaryllis Uitterlinden beet zondagavond de spits af met haar zelfgeschreven nummer ‘Kick The Habit’. Daarmee kon ze juryleden Tom Helsen en Beverly Jo Scott niet overtuigen. “Een goeie Eurosong is net als een goed orgasme”, zei Helsen. “Amaryllis ging naar een hoogtepunt, maar ik miste een orgasme. Ik mis een refrein, wat hier van levensbelang is.” Ook Amaryllis’ bewegingen stelden teleur.

Adil Arab kreeg voor zijn nummer ‘In Our Nature’ de hulp van Bas Kennis van de Nederlandse band BLØF, de Britse singer-songwriter Will Knox en Joes Brands. Ook bij deze kandidaat bleef de jury op hun honger zitten. “Ook hier mis ik een refrein en een oorgasme. Ik wil meer power”, aldus Helsen.

Laura Tesoro kreeg voor ‘What’s The Pressure’ hulp van niemand minder dan Selah Sue. Helsen en Scott reageerden bijna euforisch op haar prestatie. “Vlaanderen zou zot zijn, mochten ze Laura niet naar Stockholm sturen”, vond Tom Helsen. Ook Scott was enthousiast: “Ik wil het lied keer op keer opnieuw horen.”

‘Everybody Aches’ van kandidate Astrid Destuyver werd geschreven door Niko Westelinck, auteur/componist die vooral ervaring heeft met Junior Eurosong. “Net Justin Bieber van de Aldi”, was de harde commentaar van jurylid Tom Helsen op het refrein. De intro vond hij wel de moeite, “maar daar is alles mee gezegd.”

Tom Frantzis vormde met het nummer ‘I’m Not Lost’ wel een geduchte tegenstander voor Laura Tesoro. Hij kreeg de hulp van Yves Gaillard, die ook nummer schreef voor onder meer Kate Ryan en Stan Van Samang. “A damn good song”, vond Scott. Daar was Tom Helsen het mee eens. Toch had hij ook een puntje van commentaar. “Je zit niet op een familiefeest. Je moet meer kracht zetten achter je song.”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees