Voetbal 3de klasse B Hoogstraten - Jasper Van der Heyden tevreden over sterke tweede helft

“Conditie is wel in orde”

“Conditie is wel in orde”

Jasper Van der Heyden (links) is het snelst op de bal tegen Walhain. Foto: koen fasseur

Jasper Van der Heyden legde met zijn tweede treffer van het seizoen de basis voor de 2-0 zege tegen Walhain. “Hopelijk kunnen we deze positieve lijn doortrekken”, reageert de zoon van Stephan Van der Heyden.

De zege was alvast een enorme opsteker. De Waals-Brabanders hadden al tien wedstrijden niet meer verloren en stonden op de vierde plaats, met negentien punten meer dan Hoogstraten. “Op het veld merkte je niets van het verschil in het klassement”, aldus Van der Heyden, die wel toegaf dat de bezoekers ook heel wat kansen hadden om te scoren. “In het begin zijn we inderdaad goed weggekomen, maar in de tweede helft zijn wij ook gevaarlijk geweest. Eigenlijk hebben beide ploegen heel wat kansen gehad. Het voelt enorm goed om de drie punten te pakken en de ontlading was erg groot.”

Weerzien met Franken

Opvallend: Hoogstraten maakte het verschil in de tweede helft. Eerder dit seizoen ging het net dan vaak kopje-onder. In de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Sprimont gaf het toen nog een 0-2 voorsprong uit handen. “Veel mensen dachten misschien dat we conditioneel niet in orde waren, maar we hebben bewezen dat dat wel het geval was. Dat was ook al zo onder de vorige trainer, want conditie kweek je over een heel seizoen.”

De 1-0 van Van der Heyden leek Hoogstraten een vertrouwensboost te geven. Hoewel ook de bezoekers nog voor gevaar zorgden, creëerde Hoogstraten na de pauze nog een zestal goede kansen. “Na dat doelpunt leken we te beseffen dat we iets konden rapen. We moesten ook doorduwen om Walhain helemaal dood te doen. We hebben het goed gedaan en zelf scoren doet ook altijd deugd. Ik heb niet zo'n makkelijk seizoen achter de rug en ik wil graag iets terugdoen voor de kans die Hoogstraten mij heeft gegeven.”

Van der Heyden kwam vorig jaar bij Geel niet veel aan spelen toe onder Eric Franken. Wat dacht hij toen diezelfde Franken werd voorgesteld als opvolger van Tom Gevers? “Vorig seizoen kende ik inderdaad een moeilijke periode, maar ik doe bij elke trainer even hard mijn best. Dit is een nieuw jaar en ik ga proberen om mijn kansen te grijpen.”

De 20-jarige flankaanvaller hoopt alvast dat de terugronde het seizoen van Hoogstraten nog wat kleur kan geven. “Hopelijk kunnen we deze positieve lijn doortrekken. Vorig seizoen kenden we bij Geel ook een moeilijke start en zijn we nog in de middenmoot geëindigd.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S