VOETBAL 1STE PROVINCIALEFC DIEST - VK LIEDEKERKE - Steven Verleysen stelt vast dat VK fysiek meer dan paraat is

“Pas na de rust waren we de evenknie”

“Pas na de rust waren we de evenknie”

Steven Verleysen: “Het aantal tegengoals moet naar omlaag.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

In Diest onderging Liedekerke de wet van de sterkste, al kwam de fysieke scherpte van de Pajotten na rust wel beter uit de verf. Centrale verdediger Steven Verleysen flirtte tot twee keer toe met een treffer, maar kreeg de nul niet van de bordjes.

Diest geldt samen met Eppegem als een topper buiten categorie en dat vermoeden werd bevestigd?

Steven Verleysen: “In de eerste helft lagen we onder. We hadden weinig in de pap te brokken en moesten de Diestse aanvalsgolven ondergaan. Pas na de rust waren we de evenknie. We kwamen globaal wel een stuk beter uit de hoek dan in de heenmatch, toen we een afstraffing kregen.”

“Ergens viel die thuisnederlaag wel te begrijpen, want we traden aan met een fel vernieuwde ploeg zonder automatismen. Intussen zijn we een stuk beter op elkaar ingespeeld. Na rust dreigden we een paar keer op stilstaande fasen. We flirtten een paar keer met de gelijkmaker, wat verdienstelijk is. Zo pareerde de sterke thuisdoelman een vrijschop van De Coen en een afstandsknal van Dillens.”

Coach Steven Bellemans was tevreden over de fysieke paraatheid, waardoor werd bewezen dat goed werd gewerkt tijdens de winterstop?

“Liedekerke moet het hebben van karakter en loopvermogen. Dan moet je als ploeg fysiek paraat zijn. De top-vier geeft zekerheid voor de eindronde. Daar mikken we op. Bierbeek en RC Jet Waver beschouw ik als de voornaamste concurrenten voor de derde en vierde plaats. De top-twee promoveert rechtstreeks naar de derde Amateurliga.”

“Het lijkt een uitgemaakte zaak dat Diest en Eppegem die promotietickets plukken. We tasten in het duister hoe de eindronde precies in mekaar steekt, maar deelname zou sowieso al een nieuwe ervaring betekenen en een stap voorwaarts vormen voor de club. Voor een familieclub als Liedekerke is de top van eerste provinciale toch wel een sterke prestatie met jongens van onder de eigen kerktoren.”

Jij bent een ingeweken Liedekerkenaar, maar je hebt het prima naar jouw zin op de Heuvelkouter?

“Ik woonde voorheen in Ternat, maar zowel bij VK Liedekerke als in mijn nieuwe woonplaats voel ik me helemaal geborgen. De coach speelt me hier ook uit als de rechtsvoetige centrale verdediger wat mijn sterkste positie is.”

“Onze defensie slikt nog veel goals en dat stoort me. Het aantal tegengoals moet naar omlaag, al moeten we daar uiteraard met de hele ploeg een werken en is dat een gedeelde verantwoordelijkheid en niet enkel een probleem van de verdediging.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio