“Opgelet, u wordt gefilmd” wil niet altijd zeggen dat er camera’s hangen

Sibe Omloop plaatst zijn fiets voorlopig niet meer aan het gemeentehuis. Foto: rr

Vorselaar -

Een waarschuwingsbord voor bewakingscamera’s betekent niet dat er daadwerkelijk gefilmd wordt. Dat ondervond Sibe Omloop na de diefstal van zijn fietswiel aan het gemeentehuis.

“Ik had mijn fiets vorige week slotvast in de fietsenstalling onder het gemeentehuis van Vorselaar geplaatst”, vertelt Omloop (26). “Toen ik zondag passeerde, merkte ik dat een onbekende het voorwiel van mijn mountainbike had gestolen. Maandag ben ik dan naar de politie gestapt. Aan de fietsenstalling hangt immers een bord dat het gemeentebestuur er camerabewaking voorziet. Met wat geluk was de dader gefilmd en kon de diefstal zo opgelost worden.”

“Gierig gemeentebestuur”

“Ik wilde zelfs helpen bij het bekijken van de beelden, maar tot mijn verbijstering kreeg ik te horen dat er aan het gemeentehuis helemaal geen camera's hangen”, zegt Omloop. “Het bordje hangt er blijkbaar alleen maar om potentiële dieven af te schrikken en ons een vals gevoel van veiligheid te geven. Met dank aan het gierige gemeentebestuur van Vorselaar. Ik ga er mijn fiets niet meer achterlaten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio