CLUBNIEUWS. (Nog) geen akkoord over vertrek Van Damme, Amerikaans toptalent op proef bij Club Brugge

CLUBNIEUWS. (Nog) geen akkoord over vertrek Van Damme, Amerikaans toptalent op proef bij Club Brugge

Club Brugge heeft de Amerikaanse jeugdinternational Joe Gallardo (18) op proef Foto: if

Standard haalde al fors uit op de transfermarkt, maar nu lijkt er ook in uitgaande richting beweging te komen bij de Rouches: zo blijft het Amerikaanse L.A. Galaxy uitermate geïnteresseerd in Jelle Van Damme, maar een akkoord is er nog niet. Bij Club Brugge verwelkomen ze dan weer een Amerikaan: jeugdinternational Joe Gallardo werkt een proefperiode af bij blauw-zwart. Onze dagelijkse lading clubnieuws...

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Van Damme - LA Galaxy: nog geen akkoord

Er was gisteren nog geen akkoord tussen Jelle Van Damme en LA Galaxy. De Amerikanen willen de 32-jarige linkerverdediger van Standard heel graag, maar een overgang naar de Major League Soccer is een grote stap die nogal wat voeten in de aarde heeft. Ook persoonlijk. Vandaar dat de onderhandelingen enige tijd vergen. Volgens Jelle Van Damme zelf is zijn manager al een maand aan het praten met de mensen van LA Galaxy. Er is geen haast bij, want de MLS herneemt pas op 6 maart 2016. Maar er is natuurlijk ook nog zoiets als de voorbereiding op het seizoen. En op 24 februari en 1 maart speelt LA Galaxy al de kwartfinale van de Concacaf Champions League tegen het Mexicaanse Santos Laguna.

Amerikaans jeugdinternational op proef bij Club Brugge

Club Brugge heeft Joe Gallardo (18) op proef. De Amerikaanse jeugdinternational landde gisteren in België en probeert bij de beloften een contract te versieren. Gallardo speelde vorig jaar met de Verenigde Staten op het WK U17 in Chili. De spits kwam in elke groepswedstrijd in actie en staat bekend als een groot talent. Hij speelde bij het Mexicaanse CF Monterrey en bezit ook de Mexicaanse nationaliteit. Club hield gisterochtend nog een revalidatiesessie in het hotel, waarna het ’s middags terug naar België vloog. Vandaag zijn de spelers vrij.

Raman kent vandaag zijn straf

AA Gent-spits Benito Raman moet zich vandaag verantwoorden voor de Geschillencommissie omdat hij op 20 december na de match tegen Kortrijk “Alle boeren zijn homo’s” zong. In theorie riskeert hij een boete, een schorsing van vijf wedstrijden en een stadionverbod. AA Gent kan nog in beroep gaan. Het wordt overigens een drukke dag voor de Geschillencommissie, want ook ­Croizet (OHL), Demir (Waasland-Beveren), Tainmont (Charleroi), Claes (KV Mechelen), ­Tomasevic (Kortrijk) en Papazoglou (Kortrijk) moeten verschijnen.

Ook Dendoncker moet training staken

Terwijl Steven Defour (enkel) en Andy Najar (knie) nog altijd aan het revalideren zijn, moest ook Leander Dendoncker de training gisteren vroegtijdig staken. De Anderlecht-middenvelder ondervond hinder aan zijn adductoren en wilde geen risico’s nemen met het oog op de topper van zondag tegen AA Gent.

Cyriac daagt opnieuw niet op in politierechtbank

Cyriac Gohi Bi Zoro, de Ivoriaanse spits van KV Oostende, is gisteren niet komen opdagen in de politierechtbank van Halle. Hij moest er verschijnen nadat hij in Vlezenbeek geflitst werd aan 75 kilometer per uur in de bebouwde kom. Reden voor zijn afwezigheid was dat hij nog samen met zijn ploegmaats op stage was en pas gisterennamiddag het vliegtuig naar de België nam. De zaak werd al een eerste keer voor de kerstvakantie behandeld, maar werd toen uitgesteld. De advocate van Cyriac vroeg om de zaak voor een Franstalige politierechtbank te behandelen, aangezien haar cliënt geen Nederlands spreekt. Politierechter Johan Van Laethem weigerde uit vrees voor verjaring. “Blijkbaar is uw cliënt nog in het buitenland circus aan het spelen”, zo verwees de rechter naar enkele oefeningen die onlangs de media haalden. De rechter wou de zaak nu woensdag laten behandelen, maar de advocate zei dat dit onmogelijk was voor Cyriac. Uiteindelijk werd 25 januari afgesproken als nieuwe datum. “Wat zal het volgende keer zijn? Dan zal hij misschien moeten trainen of naar de kinesist gaan.

Joao Carlos slaagt voor medische testen

Joao Carlos onderging gisteren zijn medische testen bij Lokeren. De Braziliaan doorstond die met glans, waardoor het nu enkel nog wachten is op zijn makelaar om zijn contract van 2,5 seizoenen te officialiseren. Lokeren probeert de Brazi­liaanse centrale verdediger speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd van zondag tegen Standard. Gisteren genoot de spelersgroep van een vrije dag, vandaag sluit Maric (hamstring) in principe opnieuw aan bij de groep.

Kamara out, nieuwe Fransman in?

KV Kortrijk doet opnieuw zaken in Frankrijk. Het heeft zijn oog laten vallen op Xavier Mercier (27), creatieve middenvelder bij US Boulogne (Ligue 3). De kleine Fransman was vorig seizoen goed voor zeven doelpunten, en dit seizoen staat zijn teller alweer op zes stuks. Sportief verantwoordelijke Patrick Turcq zou gisteren afgereisd zijn naar Boulogne om zijn overgang af te ronden. Aan de uitgaande zijde van de Kortrijkse transferbalans lijkt er dan weer een oplossing gevonden voor enfant terrible Aboubakar Kamara. De spits, die zichzelf onmogelijk maakte bij KVK, kan mogelijk terecht bij Amiens in de Franse derde klasse. Kortrijk wil de aanvaller zo snel mogelijk slijten, zijn manager zoekt al enkele weken een oplossing in Frankrijk.

Ook exit Aneke?

Chuks Aneke geniet de belangstelling van een Engelse tweedeklasser. Zulte Waregem is al twee weken bezig met het dossier. De 22-jarige middenvelder revalideerde door een knieblessure tijdens de stage van Essevee in Spanje verder in België. Zulte Waregem staat open voor interessante voorstellen. Verder is er interesse voor de verdedigers Cédric D’Ulivo en Formose Mendy van Belgische eersteklassers. Het gaat om een definitieve transfer. Sefa Isçi geniet de belangstelling van een Turkse club.

Oefenmatch achter gesloten deuren

Bij Waasland-Beveren trainde Coulibaly individueel, hij gaat vandaag onder de scanner om zijn gehavende knie verder te onderzoeken. Vanmiddag wordt achter gesloten deuren geoefend tegen een Nederlandse tegenstander.

Testspeler Eghan doorgestuurd

Westerlo heeft testspeler Shadrach Eghan doorgestuurd. De Ghanese nummer 10 scoorde tegen Coxyde, maar kon trainer Peeters niet overtuigen. “Hij had zijn kwaliteiten en was fysiek in orde, maar in deze kern beschikken we over vergelijkbare types.” Op defensieve versterking is het nog wachten. “De jongens die er nu staan, kunnen die job ook invullen. Alleen wordt de spoeling dun als er iets gebeurt.”

Vandenbroeck naar Luxemburgse Differdange

OHL nam gisteren afscheid van David Vandenbroeck (30). De verdediger kwam dit seizoen nauwelijks aan spelen toe en trok ook niet mee op winterstage. Gisteren werd zijn contract in onderling overleg ontbonden omdat Vandenbroeck bij het Luxemburgse Differdange een nieuwe uitdaging heeft gevonden. Voor de andere overtollige verdedigers – Delporte (22) en Van Hoevelen (31) – wordt nog een oplossing gezocht. Romero Regales gaf aan dat hij het seizoen absoluut wil uitdoen bij OHL. De aanvaller sukkelt momenteel wel nog met de adductoren. Inkomend blijft OHL op zoek naar een centrale middenvelder. Morgen komt het sportief comité samen om dat dossier te bespreken. Vandaag vindt in het oefencentrum van Oud-Heverlee de eerste training op Belgische bodem plaats van het nieuwe jaar.

Corrigeer