Kosanovic haalt uit naar Renard: “Spanning op stage was te snijden”

Kosanovic haalt uit naar Renard: “Spanning op stage was te snijden”

Foto: rr

Milos Kosanovic (25) tekende gisteren officieel zijn contract van 4,5 jaar bij Standard. Vrijdag tegen Lokeren wil de Serviër al spelen, maar hij kijkt vooral uit naar het weekend van 12 maart als KV Mechelen naar Luik komt. Kosanovic draagt Malinwa diep in zijn hart, al is hij niet iederéén dankbaar voor zijn recordtransfer. Exclusief voor ons wilde de verdediger al spreken.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Kosanovic poseerde gisteren met Standard-voorzitter Bruno Venanzi en financieel directeur Bob Claes in Luik, voor KV Mechelen is hij nu de absolute recordtransfer. Niemand was duurder. “Kijk, op mijn 25ste moest ik absoluut naar een topclub”, vervolgt Kosanovic. “Twee jaar lang was Mechelen fantastisch. Ik bedank ook Fi Vanhoof die mij naar België haalde, maar Standard verhoogt mijn kansen op de nationale ploeg, op titels en op de Champions League. Alleen had niet iedereen bij Mechelen begrip voor die wens. Olivier Renard heeft me ontgoocheld. Voorzitter Johan Timmermans en trainer ­Aleksandar Jankovic gunden mij – tegen de juiste prijs – een nieuwe toekomst omdat ik toch veel moois heb verwezenlijkt bij KV Mechelen, maar Renard liet me op stage links liggen en communiceerde slecht.”

De kritiek luidt dat Renard meer bezig is met persoonlijke belangen dan met de clubbelangen, als ware hij eerder een makelaar. De spanning in Spanje was naar verluidt te snijden. En door de stress trainde Kosanovic twee dagen niet. “Pas op de dag dat Timmermans in Spanje arriveerde, kwam er schot in de zaak”, geeft Kosanovic nog toe. “Dan pas deed iedereen toegevingen. Serieus, ik heb er nachten wakker van gelegen. Ik lag in de kamer met Edin Cocalic en gelukkig is hij wel een goeie slaper. Soms kreeg ik tot 20 telefoontjes en ik moet me excuseren bij diegene die ik heb verweten. Ik was nerveus.”

We contacteerden Renard gisteravond, maar hij wenste niet te reageren op de uitlatingen van Kosanovic.

Corrigeer