Vijf Belgische mannen treden aan in kwalificaties Australian Open

Vijf Belgische mannen treden aan in kwalificaties Australian Open

Foto: AFP

Vijf Belgische mannen trachten zich via de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel van de Australian Open (18-31 januari), het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De organisatie gaf dinsdag de loting vrij.

Ruben Bemelmans (ATP 107) is het tweede reekshoofd en opent tegen de Australiër Harry Bourchier (ATP 505). In hetzelfde kwart van de tabel staat Niels Desein (ATP 271) tegenover de Taiwanees Tsung-Hua Yang (ATP 209).

Germain Gigounon (ATP 264), Yannick Mertens (ATP 202) en Kimmer Coppejans (ATP 127) staan in de onderste tabelhelft. Gigounon is in ronde 1 gekoppeld aan de Spanjaard Jordi-Samper-Montana (ATP 198). Mertens neemt het op tegen de Oezbeek Farrukh Dustov (ATP 163). Coppejans, het veertiende reekshoofd, start zijn toernooi tegen de Australiër Alex De Minaur (ATP 1.574).

Wie drie kwalificatiewedstrijden wint, mag naar de hoofdtabel. Duels tussen Belgen zijn in deze voorronde niet mogelijk.

David Goffin (ATP 16) en Steve Darcis (ATP 109) zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Daarvoor wordt vrijdag geloot.

De kwalificatietabel bij de vrouwen is nog niet bekendgemaakt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.