Verdachte springt in Bonapartedok om aan politie te ontkomen

Verdachte springt in Bonapartedok om aan politie te ontkomen

Foto: BELGA

Antwerpen / Mortsel -

Het openbaar ministerie heeft vijftig maanden cel gevorderd voor Thomas Z., die vervolgd wordt voor drie diefstallen met geweld in september 2015. Toen de politie hem wilde klissen, sprong hij in het Bonapartedok in Antwerpen om aan de arm der wet te ontsnappen.

Een vrouw werd op 6 september aan een bankautomaat in de Jacob Van Arteveldestraat in Mortsel bedreigd met een vuurwapen en gedwongen om 650 euro af te halen. De dader was in een grijze Volkswagen Golf met Nederlandse nummerplaten gevlucht. Thomas Z. werd enkele dagen later achter het stuur van de wagen gecontroleerd, maar mocht doorrijden.

Op 10 september had een volledig in het zwart geklede man een apotheek aan de Sint-Benedictusstraat in Mortsel overvallen. Nadat hij de kassa had leeggehaald, was ook die dader gevlucht in een grijze Volkswagen Golf met Nederlandse nummerplaten.

Het laatste feit gebeurde op 23 september. Een vrouw kreeg toen een wapen tegen het hoofd en moest de sleutels van haar Audi afgeven. De politie merkte het voertuig later op in de Adriaan Brouwerstraat in Antwerpen, met Thomas Z. achter het stuur.

De beklaagde zette het op een lopen en sprong in het nabij gelegen Bonapartedok. De politie viste hem uit het water en arresteerde hem. Thomas Z. verklaarde dat hij zowel de Volkswagen als de Audi gekocht had en ontkende iedere betrokkenheid bij de feiten. De man heeft al een gevuld strafblad met veroordelingen voor belaging, slagen en verwondingen en diefstallen met geweld. Hij laat nu verstek gaan op zijn proces.

Vonnis op 9 februari.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio