N-VA noemt omstreden tweet Flahaut “kaakslag aan democratie”

N-VA noemt omstreden tweet Flahaut “kaakslag aan democratie”

Foto: BELGA

André Flahaut, PS-minister van de Franse Gemeenschap, doet heel wat stof opwaaien met een omstreden tweet. Na een MR-voorstel om de publicatie van Hitlers ‘Mein Kampf’ te verbieden, zei Flahaut dat het moediger zou zijn de uitspraken van N-VA-mandatarissen te verbieden. “Een kaakslag aan de democratie”, zo reageren de Vlaams-nationalisten.

“Mein Kampf verbieden is ongetwijfeld een goede zaak, maar uitspraken van N-VA-mandatarissen aanklagen en verbieden van N-VA-verkozenen zou moediger zijn”, zo stuurde Flahaut via twitter de wereld in.

De tweet lokte heel wat reacties los op twitter. “Onze voorstellen verbieden? Bent u een democraat? “, wierp N-VA-staatssecretaris Theo Francken de PS’er voor de voeten. “Het vrije politieke debat, dat is niet aan de PS besteed... toch niet aan André Flahaut”, zo klonk het ook bij Kamerfractieleider Hendrik Vuye.

In een persbericht reageert Antwerps fractieleider André Gantman intussen uitgebreider op de tweet. “Met zijn uitspraak geeft Flahaut een kaakslag aan de democratie. Zijn historisch revisionisme is gratuit, en zonder meer een morele aanslag ten aanzien van de slachtoffers van de naziterreur. De houding van de PS komt er op neer misdaden van het nazisme te relativeren en te banaliseren”, hekelt hij.

Nog volgens Gantman zet Flahaut met zijn uitspraak de fundamenten van de democratie en de waarden van de Verlichting op de helling. “Flahaut maakt zich hiermee medeplichting aan de aftakeling van de principiële democratische waarden waarop onze samenleving is gebouwd”, besluit de N-VA’er.

De controversiële tweet werd in de loop van de dag verwijderd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees