VELDRIJDEN BELOFTENKLEUR OP MAAT-NO DRUGS - Honger van Femke Van Den Driessche nog niet gestild

“Ik droom van de regenboogtrui”

“Ik droom van de regenboogtrui”

“Ik moet mijn vorm nog een tijdje kunnen aanhouden”, zegt Femke Van Den Driessche, die na de Europese ook de Belgische titel veroverde. Foto: BELGA / mvh

Ternat -

De Ternatse Femke Van Den Driessche veroverde in Lille met groot machtsvertoon de Belgische driekleur nadat ze voordien ook al de Europese titel had toegeëigend. De dochter van Peter Van Den Driessche kijkt nu ook reikhalzend uit naar het WK.

Je voerde een verbeten strijd met eliterenster Joyce Vanderbeken met de vierde plaats als inzet. Je beet na een accordeonstrijd in het zand, maar dat kon de pret begrijpelijk niet drukken?

Femke Van Den Driessche: “Ik startte bij de beloften als torenhoog favoriete nadat ik al de Europese titel had veroverd. Mijn vorige Belgische veldrittitel dateerde al van bij de nieuwelingen zodat ik ook wel tuk was op een nieuwe nationale titel. Ik stond met meer stress aan de start dan ik vooraf had ingecalculeerd. Eigenlijk was het een meevaller dat ik een open strijd kon aangaan met Joyce Vanderbeken. Zij vloerde me wel voor de vierde plaats, maar zo wist ik me wel verzekerd van de nationale titel bij de U23. Ik wist vooraf dat Laura Verdonschot mijn grootste rivaal zou worden.”

Je sloeg al snel een kloof met de Limburgse Verdonschot zodat het enkel uitkijken was voor valpartijen?

“Verdonschot maakte al vrij snel een fout zodat ik twintig seconden voorsprong pakte. Ik hield de wedstrijd in feite haast doorlopend onder controle. Ik kwam nooit echt in gevaar, maar een slippertje is snel gemaakt zodat concentratie geboden bleef tot de slotronde. Voor het eerst werd een nationale trui uitgereikt in de beloftencategorie. Het is leuk dat mijn naam voor eeuwig als eerste op de ranglijst zal prijken. De kampioenschappen vormden dit seizoen mijn hoofddoel. Ik ben nu al zeker van een twee op drie. Nu mag ik stilaan ook dromen van de regenboogtrui. Mijn seizoen is in feiten al geslaagd met een Belgische en een Europese titel. Ik kan dus zonder stress verder werken naar de regenboogstrijd toe in Zolder.”

Wie de Europese titel kan veroveren, wordt logischerwijze ook getipt voor het hoogste podium op het WK?

“Eerlijk gezegd spookt de regenboogstrijd al een tijdje door mijn hoofd. Ik besef evenwel dat de concurrentie in Zolder nog een stuk groter wordt dan in Nederland waar de Europese strijd werd verreden.”

“De huidige vorm moet ik zeker kunnen aanhouden tot het WK.”

“Ik koos resoluut voor het veldrijden en dat blijkt nu de juiste keuze. Ook op de weg kan ik uitgroeien tot een verdienstelijk renster, maar met de wereldtop kan ik niet wedijveren. In het veld mag ik wel die ambitie koesteren.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio