Niki Terpstra vecht robbertje uit met podiummiss

Niki Terpstra stal op de slotavond van de Zesdaagse van Rotterdam de show. De Nederlander van Etixx-Quick Step koos van bij de start voor de aanval en dat leverde alsnog een derde plaats op in de eindstand. Op het podium vocht hij daarna een robbertje uit met de podiummiss naast hem. Die moest eraan geloven. Willens of niet.

Na een spectaculaire slotavond hebben de Spanjaarden Albert Torres en Sebastian Mora Vedri dinsdag de 34e editie van de Zesdaagse van Rotterdam op hun palmares gebracht. Met 231 punten bleef het duo de Fransman Morgan Kneisky en de Duitser Christian Grasmann voor. Kneisky en Graman verzamelden slechts 117 punten, maar bleven wel als enige in het spoor van de Spanjaarden.

Terpstra (223 punten), vorig jaar winnaar in Ahoy aan de zijde van Iljo Keisse, werd met Yoeri Havik op twee ronde derde. De Denen Jesper Mörköv en Alex Rasmussen behaalden het hoogste aantal punten van het hele deelnemersveld (248), maar moesten op drie ronden genoegen nemen met de vierde plek in de eindstand, net voor Kenny De Ketele en Moreno De Pauw (232). De Nederlanders Wim Stroetinga en Raymond Kreder, die als leiders de slotnacht ingingen, belandden uiteindelijk op de zesde plaats (op drie ronden, met 221 punten).

In de afsluitende ploegkoers maakten Terpstra en Havik de koers onmiddellijk hard door binnen twee minuten rond te gaan. De concurrentie moest direct in de tegenaanval en na amper een kwartier koers stonden er plots zes koppels in dezelfde ronde. Het bleef vervolgens aanvallen regenen, maar de Spanjaarden, Europees kampioen in de ploegkoers, bleken het taaist.

Met een fenomenale Kenny De Ketele, Europees kampioen achter de derny, ging de eindzege in het dernytoernooi naar De Ketele en De Pauw.

Corrigeer