Vader van baby die stikte onder matras krijgt 2 jaar cel

Sint-Pieters-Leeuw -

De vader van de baby die in augustus 2013 om het leven kwam in Sint-Pieters-Leeuw is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar. De man stond terecht voor onopzettelijke doodslag door gebrek aan voorzorg of voorzichtigheid. Het zeventien maanden oude meisje stikte onder een matras die bovenop haar bedje was gelegd en verzwaard was.

In de weken voor de feiten was het meisje al herhaaldelijk uit haar bedje gekropen. Om te vermijden dat dat opnieuw zou gebeuren, had de vader bovenop het kinderbed een matras gelegd en die verzwaard met een zak van ongeveer twintig kilo. Het meisje probeerde desondanks uit het bed te klimmen maar kwam klem te zitten tussen de bedrand en de verzwaarde matras en stikte.

Onmiddellijk na de feiten werd de vader aangehouden op verdenking van doodslag. Toen de juiste toedracht aan het licht kwam, werd dat geherkwalificeerd naar onopzettelijke slagen met de dood tot gevolg, en de man kwam na verloop van tijd ook vrij. Uiteindelijk moest hij terechtstaan voor onopzettelijke doodslag door gebrek aan voorzorg of voorzichtigheid, en het is ook daarvoor dat de correctionele rechtbank hem donderdag een celstraf van twee jaar heeft opgelegd. Zijn advocaat toonde zich verrast door de strenge straf, maar wil het vonnis bestuderen alvorens beroep aan te tekenen.

Corrigeer

NIEUWS