Dit wordt de honderdste assisenzaak voor Jef Vermassen

Dimitri Delsael (kleine foto) riskeert levenslang omdat hij het lijk van zijn vrouw in de regenput achter hun huis dumpte. Foto: thv

Koksijde -

Op het assisenproces tegen Dimitri Delsael zullen vanaf 22 februari 61 getuigen aan het woord komen. De 36-jarige arbeider staat terecht voor de moord in mei 2013 op zijn toen 25-jarige echtgenote Laurie Aelgoet. Hij dumpte haar lichaam in de regenput.

“Wil iedereen helpen zoeken naar mijn Laurie?” Eén grote, ronduit cynische komedie met als orgelpunt een ‘emotionele’ oproep via Facebook: dat zette arbeider en stagiair-brandweerman Dimitri Delsael in mei 2013 op het getouw om zijn gruwelijke daden te verdoezelen. De 36-jarige arbeider en stagiair brandweerman had even daarvoor zijn toen 25-jarige echtgenote Laurie Aelgoet na een zoveelste ruzie gewurgd en het lichaam in de regenput achter hun woning gedumpt.

Laurie, poetsvrouw bij het Sociaal Huis van Koksijde, verbleef al een tijdje op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis in Veurne waar ze werd behandeld voor een zware depressie. De vrouw had enkele vruchtbaarheidsbehandelingen achter de rug, maar raakte niet zwanger. Dat woog heel zwaar op haar en op haar relatie met Delsael.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees