Belgisch kampioen zoekt werk

Belgisch kampioen zoekt werk

Foto: Belga

Hoogstraten -

In Lille was hij veruit de sipst kijkende kersverse kampioen tijdens de podiumceremonie. Een vreemde vertoning, al had de 26-jarige Joeri Adams daar wel reden toe. Eind december raakte bekend dat zijn profcontract bij Crelan-Vastgoedservice niet werd verlengd. Negen dagen vóór het BK was hij dus plots profrenner af.

Veldrijden op Sportwereld.be

“Vandaag ben ik wel blij met die overwinning en trui. Maar op dat ogenblik besefte ik dat het einde van een mooi verhaal nabij was”, zegt Adams enkele dagen later. “Ik hoop nog steeds op een profcontract en geef mezelf nog tijd tot eind februari. Maar voorlopig heb ik nog niets concreets gehoord van de veldritploegen. Mogelijk probeer ik toch nog prof te worden via privégeldschieters of zelfs crowdfunding. Maar ook dat wordt niet simpel.”

Adams bezit een diploma boekhouden-informatica. “Ik ben al aan het rondzoeken en solliciteren naar een job buiten de cross. Ik ben dus wel degelijk bezig met mijn toekomst, mocht er geen profcontract uit de hemel vallen”, aldus Adams, die zich dit weekend in Zonnebeke en Luxemburg zal proberen in de gunst te rijden.

Corrigeer