CLUBNIEUWS. Club-spits langer buiten strijd, KVO blijft jagen op Anderlechtspeler

CLUBNIEUWS. Club-spits langer buiten strijd, KVO blijft jagen op Anderlechtspeler

Leandro Pereira (Club Brugge) staat mogelijk nog enkele weken aan de kant Foto: Photonews

Anderlecht en Club Brugge zagen gisteren hoe AA Gent bijna alle prijzen pakte op de Gouden Schoen, en dus moet er weer fors gewerkt worden om beter te doen in de tweede helft van het seizoen. Bij Anderlecht willen ze echter geen risico's nemen met Leander Dendoncker, de jonge middenvelder wordt niet opgelapt voor de topper van zondag tegen de kampioen. En bij Club Brugge moeten ze het dan weer enkele weken doen zonder de Braziliaanse spits Leandro Pereira. Onze dagelijkse lading clubnieuws...

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

ANDERLECHT Paars-wit is niet van plan risico’s te nemen met Leander Dendoncker. De middenvelder liep op stage een scheurtje op in de adductoren, maar wordt niet opgelapt voor de topper van zondag tegen AA Gent. Meer nog: de belofte moet drie weken rusten. Daardoor mist Dendoncker niet alleen het duel met Gent, maar ook de confrontatie met Charleroi en wellicht ook de match tegen Sint-Truiden. De kans is reëel dat paars-wit zondag gehavend aan de aftrap komt tegen Gent. De blessures van  Steven Defour ­(enkel) en Andy Najar (knie) evolueren dan wel gunstig, ze revalideren nog steeds individueel en trainden nog niet met de groep. Er wacht Youri Tielemans dus wellicht een belangrijke rol in de Ghelamco Arena.

CLUB BRUGGE Pech voor Leandro Pereira (24). De Braziliaanse spits van Club Brugge staat mogelijk nog enkele weken aan de kant. Leandro blesseerde zich in het begin van de Brugse winterstage in het Spaanse San Roque aan de enkel en kwam sindsdien niet meer in actie. Gevreesd wordt dat de Braziliaan nog zo’n drie weken aan de kant moet blijven. Een exacte datum van terugkeer is voorlopig moeilijk vast te leggen, maar ook bij Club erkent men dat de spits nog wel even buiten strijd zal zijn. Pereira wacht sinds zijn komst naar Brugge deze zomer nog steeds op zijn eerste goal.

OH LEUVEN In zijn zoektocht naar een centrale middenvelder heeft OH Leuven zijn pijlen gericht op een uitleenbeurt van Zulte Waregem-middenvelder Chuks Aneke. Essevee haalde met ex-OHL-target Marko Poletanovic een extra middenvelder in de wintermercato waardoor een tijdelijke verhuis van de 22-jarige Aneke bespreekbaar is. Gisteren vonden de eerste verkennende gesprekken plaats tussen de twee clubs. Ook Mehdi Terki (24), een oude bekende van Emilio Ferrera bij Dender, staat op de shortlist van OHL, maar bij Dender zijn ze niet happig om hun sterkhouder te laten vertrekken. Bovendien nam OHL nog geen contact op met de derdeklasser.

KV MECHELEN Malinwa versterkt zich met twee Ghanese talenten: Reuben Acquah (19), een verdedigende middenvelder, en Opoku Ampomah (19), een nummer tien die ook vanaf de flank kan opereren. Mogelijk arriveren ze binnen een week al in België. Het is de bedoeling dat ze ook met de A-kern meetrainen. Malinwa moet Seth De Witte mogelijk enkele weken missen. Bij een bezoek aan de specialist kreeg de verdediger gisteren te horen dat hij het een tijdje rustig aan moet doen door een overbelastingsletsel aan de heupbuigers/adductoren. De Witte mist zeker de wedstrijd van dit weekend tegen Westerlo, maar dreigt dus nog een tijdje langer aan de kant te moeten blijven.

KV OOSTENDE Ondanks de komst van Yassine El Ghanassy ziet KV Oostende nog niet af van de transfer van Ibrahima Conté van Anderlecht. El Ghanassy is vooral aangetrokken als vleugelspeler, terwijl in Conté een potentiële nummer 10 wordt gezien. Hij kan op termijn – ook naar volgend seizoen toe – Franck Berrier opvolgen. KVO bood dik 1 miljoen euro, maar voorlopig buigt Anderlecht niet. Andile Jali trainde door maagklachten gisteren niet. Fernando Canesin, die door zijn ziekte van vorige week ook wat gewicht verloren had, beperkte zich tot de opwarming. Fabien Antunes (pubalgie) werkte individueel.

Corrigeer