Food

Tien dieethypes voor het nieuwe jaar voorspeld

Tien dieethypes voor het nieuwe jaar voorspeld

Foto: *

Het goede nieuws: diëten is erg passé. Het is niet langer de bedoeling dat we ons blindstaren op calorieën, maar we dat we zorg dragen voor ons lichaam door gezond te eten. Dat voorspelt het Amerikaanse vrouwenblad Elle, dat meteen een gooi doet naar de tien trends die 2016 zullen kleuren in de keukens van de trendsetters.

Suiker is het nieuwe vet

Niet helemaal nieuw en gesteund door de Wereldgezondheidsorganisatie: meer dan zes lepels suiker is not done voor vrouwen. Wie zich daaraan houdt, zou het resultaat niet alleen op de weegschaal zien, maar ook minder hongeraanvallen en een betere glucosebalans hebben en minder risico lopen op chronische ziektes.

Kruiden 2.0

Kruiden worden hip, en dan bedoelt Elle niet het gebruikelijke bosje koriander of takje tijm, maar wel de zogenaamde 'superkruiden' die je metabolisme boosten en je minder moe maken. Zo krijgt het Indische kruid ashwaganda magische eigenschappen toegedicht.

Matcha made in heaven

Matcha is een groene poederthee uit Japan, die naar verluidt vol antioxidanten zit en daarom een gezond alternatief zou zijn voor je ochtendkoffie of sapje-met-te-veel-suiker. Starbucks is al mee op de hype gesprongen.

Mineralen zijn de nieuwe vitaminen

En dus ook in allerlei vormen te consumeren. Vooral magnesium heeft een moment van populariteit en wordt niet alleen als supplement genomen, maar zit ook in veel nieuwe cosmetische olieën en sprays.

Zeewier is hip

Zeewier is voedzaam én duurzaam, maar de uitdaging ligt erin het slijmerige goedje te verwerken tot een aantrekkelijke maaltijd. Een uitdaging die chefs meer en meer zullen aangaan, voorspelt Elle.

Luister naar je darmen

Nieuwe, trendy diëten richten zich vooral op de bacteriën in ons spijsverteringskanaal en hoe we ze in balans houden, want ze hebben een invloed op onze hormonenhuishouding en onze gezondheid in het algemeen.

Kook zelf

De kant-en-klaarmaaltijden zijn passé, we willen weer zelf koken met verse ingrediënten. Die laatste laten we steeds vaker bezorgen door diensten als Hello Fresh of Smartmat, zodat we meer tijd hebben voor andere huiselijke dingen of Netflix-marathons.

Bouillon is belangrijk

Bouillon, bij voorkeur zelf getrokken van botten, is een populaire basis voor gerechten: het heeft smaak, weinig calorieën en een aantal voedingsstoffen met een ontstekingsremmende werking, aldus Elle.

Sport

Gezond eten heeft weinog effect op lichaam als je regelmatig zwaar doorzakt. De nieuwe 'it-girl' is dus een 'fit girl' die vroeg opstaat om te gaan sporten. Sterk is het nieuwe slank.

Maak je vooral geen zorgen

Of toch niet over de cijfers op je weegschaal. Een streefgewicht is zo passé, het enige wat telt is dat je lekker in je vel zit door gezond te eten en te sporten. Leve het anti-dieet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Corrigeer