Tien wielerwedstrijden live op VTM

Tien wielerwedstrijden live op VTM

Ondermeer Putte-Kapellen zal op VTM live te zien zijn Foto: Belga

Ook VTM gaat voortaan live wielerwedstrijden uitzenden. Onder impuls van gewezen Ronde van Vlaanderen-winnaar Nick Nuyens bundelen tien wedstrijden hun krachten om een regelmatigheidscriterium te vormen.

Wielrennen op Sportwereld.be

Het gaat om tien wedstrijden net onder de topkoersen. Niet de Ronde van Vlaanderen of de Omloop Het Nieuwsblad dus – die blijven bij de VRT – wel wedstrijden als de Grote Prijs Samyn, de Handzame Classic, Koolskamp of de sluitingsprijs Putte-Kapellen.

VTM verbindt zich ertoe om al die wedstrijden de volgende drie jaar live uit te zenden, inclusief de nodige voor- en nabeschouwingen. Een nieuwigheid voor VTM, dat in het verleden weinig meer dan het BK wielrennen uitzond. “Dit wordt een circuit zoals in het veldrijden, met een totaal van tien koersen, punten per wedstrijd en een klassement”, zegt Peter Denruyter, chef sport bij VTM, die hoopt ook enkele keren vedetten als Boonen of Van Avermaet aan de start te krijgen.

Volgende week maandag wordt het project officieel voorgesteld.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.