Verschillende straten afgesloten door wateroverlast in Rupelstreek

Hemiksem / Aartselaar / Rumst / Boom -

De hevige regenval zorgt vrijdagochtend voor wateroverlast op verschillende plaatsen in de Rupelstreek. Zowel in Boom, Rumst, Hemiksem als Aartselaar staan straten blank en dat zorgt voor de nodige verkeershinder, zo meldt de lokale politie van de zone Rupel.

Op de A12 ter hoogte van Puurs zijn twee rijstroken richting Brussel afgesloten door wateroverlast, het verkeer vanuit Antwerpen wordt aangeraden om voor de E19 te kiezen.

De politie en verschillende ploegen van brandweerzone Rivierenland werken momenteel met man en macht om de wateroverlast in te dijken. Een bijkomend probleem is dat het water van de Rupel erg hoog staat en het water dus pas tegen de middag langs daar zal kunnen worden weggepompt. “Wie niet dringend de baan op moet, doet er goed aan nog even thuis te blijven”, laat de politie vrijdagochtend weten.

Onder meer de omgeving van het industrieterrein en station van Boom is tijdelijk afgesloten, net als de ‘s Herenbaan in Boom en Rumst, de Kleidaallaan in Hemiksem en het verlengde daarvan in Aartselaar, de Cleydaellaan.

Ook in Lier is de brandweer vrijdagochtend massaal uitgerukt voor wateroverlast her en der, die voor heel wat verkeersproblemen zorgt. De lokale politie houdt de situatie in de gaten, maar er moeten voorlopig nog geen straten volledig worden afgesloten en er zijn ook nog geen meldingen van problemen bij mensen thuis.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees