Australië verontwaardigd omdat lachende Tomic 'ziek' opgeeft in Sydney

De Australische tennisser Bernard Tomic (ATP 17) heeft zich allesbehalve populair gemaakt in zijn thuisland door op te geven op het toernooi van Sydney. Officieel was hij ziek, maar eigenlijk wilde een lachende Tomic zich vooral sparen voor de Australian Open.

Dat werd pijnlijk duidelijk uit een conversatie tussen Tomic en de umpire nadat de Australiër niet veel zin vertoonde verder te spelen. Daarin heeft de Australiër het over zijn gunstige loting voor de Australian Open, dat volgende week start. "Ik vertelde hem dat ik me niet al te best voelde en waarschijnlijk twee wedstrijden zou moeten spelen vandaag als ik won. Om winst te maken op de ranking en op te schuiven naar de zestiende plek had ik het toernooi al moeten winnen. Zo goed klinkt dat niet, hé?", aldus Tomic op de persconferentie. 

Dus besliste de Australiër bij een 6-3 en 3-0 achterstand met een grote grijns de handdoek in de ring te gooien om zich te sparen voor de Grand Slam, de Australian Open. Tot onvrede van zijn landgenoten. Channel Seven-commentator Todd Woodbridge reageerde meteen verontwaardigd: "Dit is teleurstellend, meer kunnen we er niet over zeggen. Als je je echt zorgen maakt dat je ziek bent, ga je daar niet gewoon zitten lachen. Ik begrijp dat je fris wil zijn voor de Australian Open, maar je hebt toch ook verantwoordelijkheden tegen het toernooi en de fans?"

Tomic kreeg er ook op Twitter van langs, onder andere van ex-tennisster Rennae Stubbs. "Sorry, Bernie, maar je gaat de Australian Open toch niet winnen", tweette zij. "Je kan je beter concentreren op Sydney."

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.