r

Dit restaurant onderging een grondige facelift

Dit restaurant onderging een grondige facelift

Jens Engels en zijn partner Florence in de vernieuwde zaak. Foto: jdv

Deinze -

In de voorbije maanden werd restaurant en tearoom Hedera op de Markt omgetoverd tot een hedendaagse horecazaak. Het restaurant beschikt nu over een parking voor klanten en zonneterrassen.

Tegelijk met de zo goed als totale renovatie van het interieur volgt ook de aflossing van de wacht voor wat betreft de zaakvoerders.

Zoon Jens (32) Engels en zijn partner Florence (29), afkomstig uit Ronse, nemen definitief het roer over van vader en kok Henk Engels (63) en moeder Carine De Clercq (57).

Zij openden het restaurant in 1993. Tot dan runde Carine op dezelfde plaats de fruithandel Fruithal II. Zij stapte toen in de voetsporen van haar vader Achiel De Clercq, ook bekend in de voetbalmiddens als bestuurslid van onder meer SK Deinze, die een andere bekende fruithal in het Deinse centrum uitbaatte.

Toen in 1993 een nieuw gebouwencomplex werd opgetrokken op de Markt openden Henk, die kok van opleiding was, en Carine een brasserie, tearoom-restaurant. Alles gebeurde in een klassiek maar warm aandoend interieur in hout. In 2002 stapte Jens, één van onze twee zonen, in de zaak. Na enkele jaren als kok te hebben meegedraaid begint hij nu met een nieuwe lei.

De zaak is alle dagen open, op dinsdag na. De zaterdag en zondag van 10 tot 21 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio