VOETBAL 1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - STOKKEL - Stijn Lintermans physical coach

“Samen met coach op het veld”

“Samen met coach op het veld”

Stijn Lintermans trekt eerstdaags naar Derby County voor een stage. Foto: dsj

Liedekerke -

Op Diest voerde Liedekerke na rust de hoge toon. Coach Steven Bellemans stelde trots vast dat Liedekerke fysiek sterker was dan leider Diest. Dat betekende ook een schouderklopje voor Stijn Lintermans, de physical coach uit Sint-Katherina-Lombeek.

Jouw rol in het Liedekerkse succesverhaal wordt alom geprezen door de Liedekerkse trainersstaf.

Stijn Lintermans: “Op dinsdag sta ik samen met de coach op het veld. Mijn taak focust zich in eerste instantie op een goede voorbereiding op het seizoen. Ook tijdens de winterstop speelde ik mijn rol. We trainen slechts twee keer per week. Toch proberen we alle prikkels aan bod te laten komen. We koppelen het versnellingsvermogen aan duurcapaciteiten, maar de coach probeert dat vooral te realiseren via baltrainingen die belangrijk zijn voor de automatismen. Op dinsdag hechten we veel belang aan de opwarming. Dan moet de verzuring worden weg genomen zodat de spelers fris aan de training kunnen beginnen. Op belangrijke momenten trainen we ook met de hartslagmeter.”

Loont die wetenschappelijke aanpak ook in provinciale?

“Via de resultaten van de hartslagmeter kan je bepalen wie goed recupereert en wie met herstelschade kampt. Sommige spelers verkiezen trouwens een individuele begeleiding. Dat is ook mogelijk omdat we de spelers individueel opvolgen. Hersteltraining met voldoende aandacht voor dehydratie en eventueel voedingssupplementen zijn belangrijk. We analyseren ook de duurlopen. Sommige spelers verkiezen ook extra krachttraining. Ik werk ook samen met onze kinesist Kris Guldemont en onze osteopaat Steven Van Den Bogaert. In mijn performance center werk ik met verschillende spelers uit tweede en derde klasse. Vorig jaar zette ik een zijstapje naar SK Londerzeel, maar ik keerde graag terug naar Liedekerke waar ik me helemaal thuis voel.”

Intussen slaagde de medische staf er niet in om Mo Chouaf terug aan het voetballen te brengen.

“Chouaf sukkelt met artrose wat voortvloeit uit overbelasting en slijtage. De open pinkbreuk van Dries Cobbaert was dan weer een spijtig ongeval. We hechten ook veel belang aan de cooling down. Ik volgde intussen een opleiding als physical coach bij Joost Desender, de physical coach van Club Brugge en de man achter het project Long Term Player Development. Ik trek nu op stage naar de Engelse tweedeklasser Derby County.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio