CLUBNIEUWS. Anderlecht lonkt naar Kameroen, vervangt Club Duarte door Poulain?

CLUBNIEUWS. Anderlecht lonkt naar Kameroen, vervangt Club Duarte door Poulain?

Benoit Poulain blijft in de belangstelling van Club Brugge staan Foto: ISOSPORT

De winterstop is officieel voorbij in de Jupiler Pro League. Maar de wintertransferperiode duurt nog tot 1 februari. En dus wordt er ondertussen nog door alle eersteklassers druk gespeurd naar mogelijke versterkingen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

CLUB BRUGGE/KV KORTRIJK: Duarte op weg naar de uitgang bij Club, Poulain vervanger?

Michel Preud’homme heeft Oscar Duarte niet opgenomen in zijn selectie voor de wedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz “door zijn mogelijke transfer”. Duarte staat erg dicht bij een persoonlijk akkoord met het Spaanse Eibar en ook enkele Italiaanse clubs tonen interesse. Club wil niet het risico lopen dat de Costa Ricaan zich nu nog blesseert en een transfer daardoor in het water valt. 

Benoit Poulain van Kortrijk is in beeld als vervanger van Duarte. Op de receptie na het Gala van de Gouden Schoen stond Preud’homme vijftien minuten lang vol vuur met de Fransman te praten.

ANDERLECHT: Wolves wil N’Sakala, Kameroeners in beeld

Anderlecht-verdediger Fabrice N’Sakala kan naar Wolverhampton, de nummer tien in de Engelse tweede klasse. De Fransman heeft wel oren naar een transfer. Maar omdat paars-wit niet dik in verdedigers zit, moet hij op een transfer in de zomer mikken. 

Voorts zou Anderlecht volgens Kameroense bronnen dit weekend twee scouts sturen naar de CHAN, de Afrika Cup voorbehouden aan spelers die in eigen land actief zijn. Bedoeling is om de prestaties van flankaanvaller Kombi Mandjang (23) en centrale verdediger Mohamed Djetei (21) te volgen. De twee Kameroeners zijn beide actief bij Union Douala.

OH LEUVEN: Piste Aneke (Zulte Waregem) wordt verlaten

Chuks Aneke wordt niet de nieuwe middenvelder van OHL. De Engelsman sukkelt met een knieblessure die hem nog drie weken aan de kant zou houden en er was het financiële plaatje. Sportief verantwoordelijke Denteneer ontkent dat De Petter (KV Mechelen) een van de overgebleven kandidaten is maar bevestigt dat er gepraat wordt met Mehdi Terki van Dender. Voor Kortrijk moet Ferrera alleen Azevedo (dij) missen. De eerste thuiswedstrijd van OHL in 2016 wordt gespeeld voor een uitverkocht stadion, ook al gaat het – door de verbouwingswerken – over een ingekrimpte versie van Den Dreef met een maximale capaciteit van 6.400 toeschouwers.

STVV: Soumahoro al op de bank tegen Charleroi

De lappenmand bij STVV is nog altijd goed bevolkt. Maar er is ook goed nieuws. Aanwinst Yaya Soumahoro is speelgerechtigd, hij zit in de selectie en start allicht op de bank. Nirisarike vervangt achterin de geel geschorste Erichot. Boli heeft een heel goeie trainingsweek achter de rug. Zijn comeback zit eraan te komen. Angban zit op 50 procent van zijn capaciteiten. Als de medische staf het licht op groen zet en de weersomstandigheden het toelaten, zou hij maandag met de beloften meespelen tegen Anderlecht. Ono zal pas eind januari weer bij de groep aansluiten.

KV MECHELEN: Debuteert Bjelica in verdediging? 

Pech voor KV Mechelen: het hervat de competitie niet alleen zonder de vertrokken Kosanovic, maar ook zonder de geblesseerde Seth De Witte en de geschorste Glenn Claes – het beroep haalde niets uit. Vanlerberghe komt normaal gezien centraal achterin in de ploeg, maar de kans is reëel dat ook Aleksandar Bjelica (foto) meteen voor de leeuwen gegooid wordt, afhankelijk van het systeem. Voor Chen, die na zijn seizoen in China nog een tijdje vakantie had, komt een basisplek nog te vroeg.

LOKEREN: Joao Carlos speelgerechtigd tegen Standard

Georges Leekens kan in de klepper tegen Standard meteen beroep doen op Joao Carlos, die sinds gisteren ook officieel speelgerechtigd is. De Limburgse coach denkt nog na over een mogelijke basisplaats. Maric (hamstring) is speelklaar, Persoons werkt hard aan zijn terugkeer maar kon heel de week nog niet met de bal trainen, dus was het snel duidelijk dat Standard te vroeg kwam. Ngolok (knie) revalideert verder.

KV OOSTENDE: Jali onzeker voor Waasland-Beveren

De kans is klein dat Andile Jali zondagavond speelt tegen Waasland-Beveren. Sinds de terugkeer uit stage trainde de Zuid-Afrikaanse international nog niet mee. Bij zijn maagklachten voegde zich nu ook een keelontsteking. Fernando Canesin heeft de trainingen wel hervat. Het is mogelijk dat aanwinst Yassine El Ghanassy zondag al tot de kern behoort.

KV KORTRIJK: Gigot twijfelachtig, Kis vervangt Papazoglou

Samuel Gigot is twijfelachtig voor de wedstrijd op Leuven. Hij kampt met een probleem aan de tanden en testte gisteren voor de laatste keer op training. Tomasevic speelt ondanks zijn transferperikelen, Benoit Poulain niet. Hij kampt nog altijd een verrekking aan de buikspieren en is sowieso niet fit. Elohim Rolland kampte deze week met een voetblessure. De middenvelder raakt normaal fit. Voor Rolland zou het de eerste selectie zijn sinds zijn hamstringblessure opgelopen op Standard eind november. Papazoglou is geschorst na zijn rode kaart tegen Club Brugge. Tomislav Kis krijgt zo nog eens zijn kans in de spits bij KVK.

Corrigeer