Westerlo - KV Mechelen 3-2

Westerlo wint spektakelmatch tegen KV Mechelen dankzij wereldgoal

Wat een wedstrijd in Het Kuipje! Westerlo en KV Mechelen maakten er een aantrekkelijke partij van, die beslist werd in het slot. Nieuwkomer Julien Vercauteren schonk de Kempenaars een belangrijke driepunter met een heerlijke doelpunt. Eindstand: 3-2. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Het eerste half uur was van een behoorlijke kwaliteit. Er waren voor beide teams een aantal kansen, maar telkens hadden de doelmannen het laatste woord. In het laatste kwartier verwaterde de partij ietwat.

Al snel in de tweede helft opende Cocalic de score voor de bezoekers. Westerlo was niet van slag en via Gounongbe volgde een kwartier later de gelijkmaker. De thuisploeg ging op zijn elan door en een tiental minuten daarna scoorde De Ceulaer op een fraaie manier de 2-1.

Lang liet de reactie van de Maneblussers niet op zich wachten. Hanni poeierde de 2-2 voorbij Van Langendonck. Het venijn zat echter in de staart. Invaller Vercauteren, gehuurd van Nice, trapte via een wereldgoal de 3-2 voorbij een sterk keepende Gillet en Westerlo het delirium nabij. In het klassement schuift de staart heel erg dicht bij elkaar. Dit kan alleen maar spannend worden de komende weken.

Opvallend: Voor Westerlo was het pas de vierde overwinning van het seizoen. Al blijven de Kempenaars de zwakste defensie uit eersteklasse hebben. Ze kregen al 45 doelpunten binnen in 22 wedstrijden, goed voor twee per match.

Herbeleef de wedstrijd hier!

Belangrijkste fases:

20’ De Ceulaer komt na een prima aanval schuin voor doel oog in oog met Gillet. De bezoekende doelman brengt knap redding.

27’ Deze keer is het Wolski met een doelkans. Van Langendonck komt goed uit en doet zo voldoende om de Pool aan het twijfelen te brengen.

48’ GOAL. Tim Matthys met een prima aangesneden vrije trap. Hij schildert de bal op het hoofd van Cocalic, die maar binnen te koppen heeft.

52’ Mooie aanval van de thuisploeg, Cools met de goeie infiltratie, maar hij kan Gillet niet verrassen.

62’ GOAL. Op hoekschop van Henkens kopt Gounongbe zijn negende van het seizoen binnen.

64’ De doelman heeft een heel knappe redding in huis op een kopbal van De Ceulaer. Prima aanval van de thuisploeg.

70’ De spits met een goeie kopbal naar de grond, maar Gillet ranselt de bal uit zijn doel.

73’ GOAL. Derde keer, goede keer voor de spits. Hij brengt Westerlo op 2-1 tegen KV Mechelen. Vanuit de draai schiet hij knap binnen.

76’ GOAL. Lang kan Westerlo niet genieten van de voorsprong. Via Hanni wordt het 2-2. Het is zijn tiende van het seizoen. Hij snijdt goed naar binnen en trapt hard binnen voorbij van Langendonck.

83’ Hanni met een voorzet richting de boomlange spits. De invaller kopt het leer maar net naast.

88’ GOAL. Wat een terugkeer voor Vercauteren in onze eerste klasse. Met een wereldgoal verslaat hij Gillet en brengt hij Westerlo 3-2 voor. Met links trapt hij de bal in de winkelhaak.

Corrigeer