Nederlander Mitch Groot pakt bloemen bij junioren in Lignières-en-Berry

Nederlander Mitch Groot pakt bloemen bij junioren in Lignières-en-Berry

De Nederlander Mitch Groot heeft zondag de wereldbekermanche veldrijden in het Franse Lignières-en-Berry op zijn palmares gebracht. Hij maakte er een onemanshow van op het snelle parcours en soleerde naar de zege, voor de Italiaan Jakob Dorigoni en de Fransman Mickaël Crispin. Eerste Belg werd Alessio Dhoore op de tiende plaats.

Veldrijden op Sportwereld.be

Het was thuisrijder Thomas Bonnet, winnaar in Heusden-Zolder, die de beste start nam en een handvol seconden voorsprong bijeen reed in de eerste ronde. Maar de andere veldrijders lieten niet begaan en met vier renners vatten ze de tweede ronde aan: kersvers Belgisch kampioen Jappe Jaspers, Florian Vermeersch en de twee Nederlanders Mitch Groot en Thijs Wolsink.

Lang bleven ze niet samen. Groot versnelde en liet zijn metgezellen met gemak achter. Achter hem bleef het lange tijd windstil en het was uiteindelijk de Fransman Crispin die probeerde om de kloof te dichten, evenwel zonder succes. De Nederlander soleerde naar de zege, zijn eerste van het seizoen na tal van ereplaatsen.

Jappe Jaspers, leider in de wereldbekerstand, eindigde na een teleurstellende wedstrijd, ademhalingsproblemen en geen al te beste benen, op de 16e plaats. Hij behoudt wel zijn leiderstrui met 225 punten. Groot is tweede met 188 punten. Zijn landgenoot Jens Dekker deelt de derde plaats met de Fransman Tanguy Turgis (beiden 160 ptn).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.