WB-piste in Hongkong

Jolien D'hoore rijdt tornooi uit met twee gebroken ribben

Jolien D'hoore rijdt tornooi uit met twee gebroken ribben

Doorbijter: Jolien D’hoore. Foto: rr

Gent -

Vreugde en verdriet lagen in Hongkong op een zakdoek bij elkaar voor Jolien D'hoore. Vrijdag won ze de puntenkoers, zaterdag zorgde een crash in de afvalling voor kopzorgen en pijn.

Zaterdag kwam D'hoore in de slotronde van de scratch ten val met onder anderen de Nederlandse Kirsten Wild. De diagnose was niet min: naast tal van schaafwonden ook twee gebroken ribben.

“Ik was net op tijd terug van de kliniek om de individuele achtervolging af te werken. Opgeven is geen optie”, liet Jolien optekenen. Ze verbeet de pijn en eindigde tiende in de achtervolging en derde in de afvalling. Gisteren werkte D'hoore het vervolg van het omnium af. Finaal strandde ze op de twaalfde plaats. Olympisch kampioene Laura Trott won.

Cavendish

Jasper De Buyst opende met een zesde plaats in de scratch en voegde er een tiende stek aan toe in de individuele achtervolging. De afvalling werd een kolfje naar de hand van de Fransman Thomas Boudat, die Mark Cavendish het nakijken gaf. De Buyst eindigde andermaal op ererang en begon als vijfde aan de tweede wedstrijddag.

Boudat, een klant voor het podium in WK en OS, won het omnium voor olympisch kampioen Lasse Norman Hansen. Cavendish tuimelde net naast het podium, De Buyst behield de vijfde plaats en sprokkelde belangrijke punten.

Corrigeer