Tesla-topman filmt hoe zijn raket omvalt en ontploft

'Close, but no cigar': SpaceX probeerde een herbruikbare ruimteraket netjes te laten landen op een schip. Dat gaat bijna goed, maar uiteindelijk tuimelt de raket toch omver, met een spectaculaire explosie tot gevolg. Elon Musk, de grote baas van SpaceX en Tesla, filmde de poging en deelde deze 'epic fail' met zijn volgers op Instagram.

Een herbruikbare ruimteraket feilloos laten landen op een schip blijkt geen kinderspel. Elon Musk, de topman van automerk Tesla en ruimtetransportbedrijf SpaceX, probeerde het gisteren voor de tweede keer op de Stille Oceaan. Maar opnieuw gaat het niet goed.  

Musk deed het al eerder, een raket na een ruimtereis veilig terug op vasteland laten landen om die dan ook te hergebruiken. Het is hem echter nog nooit gelukt op een schip.

Gisteren was zijn tweede poging, maar de raket viel bij de landing op een gigantisch landingsplatform om. Waarop de hele raket ontploft. Toch blijft Elon verrassend optimistisch: "De brokstukken zijn deze keer tenminste groter uitgevallen", tweette hij. 

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees