VOETBAL1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - STOKKEL - Simon Verhavert boekt met Liedekerke zege met forfaitcijfers

“Onze eerste helft was iets minder”

“Onze eerste helft was iets minder”

Simon Verhavert: “Iedereen focust op onze offensieve kwaliteiten. Foto: dsj

Liedekerke -

Liedekerke deed zijn reputatie van spektakelploeg op de Heuvelkouter alweer alle eer aan. Liedekerkenaar Simon Verhavert deed met twee treffers zijn duit in het zakje bij de klinkende zege met forfaitcijfers.

Pas na rust raakte Liedekerke helemaal op dreef?

Simon Verhavert: “Onze eerste helft was iets minder, al zou een zege met forfaitcijfers dat misschien niet laten vermoeden. Voor Liedekerke was het een geluk dat we net voor de rust op voorsprong kwamen van op de stip. Op elke hoekschop werd telkens geduwd en getrokken. De scheidsrechter verwittigde dat hij bij een volgende duwfout zou fluiten, maar een Stokkelse verdediger bleek hardhorig. Ik begrijp het Brusselse protest, maar onze voorsprong was ook zeker niet gestolen op basis van ons veldoverwicht. Na rust werd het snel 2-0 nadat Desaegher me bediende en slechts diende binnen te tikken. Een bezoeker schold de scheidsrechter de huid vol en mocht opkrassen. Je beheersen is niet altijd even makkelijk, maar loont wel. Stokkel is zeker niet gespeend van kwaliteiten. Zonder die rode kaart had het nog een lastige namiddag kunnen worden.”

Jij nekte Stokkel met jouw tweede treffer?

“Mijn verdienste bestond er vooral in dat ik op de juiste plaats stond, want Desaegher serveerde me de treffer op een blaadje. De invallers Mumba en De Zwaef zorgden voor de assists bij de treffers van Desaegher en bewezen hoe rijk on ze kern dit seizoen wel is. Diest en Eppegem zullen de twee promotietickets wel mee graaien. Op Diest bleken we een maatje te klein en ook Eppegem bleek te hoog gegrepen. Een plaats in de top vijf acht ik haalbaar voor Liedekerke.”

De Heuvelkouter staat ook synoniem met spektakelvoetbal en goals bij de vleet?

“Iedereen focust op onze offensieve kwaliteiten. We beschikken over geen ploeg die tegen elke prijs de nul wil houden. Een doelpunt meer maken dan de tegenstrever vormt het uitgangspunt. Onze drang naar voren komt ons wel eens duur te staan, maar zondag hielden we wel de nul. Voor de supporters is het wel leuk dat de meeste wedstrijden met flink wat goals gekruid worden. Ik voel me nog steeds piekfijn bij Liedekerke en zie een verlengd verblijf dan ook wel zitten. Ik zie ons dit seizoen wel dicht aanleunen met de subtop in de strijd voor de eindronde. Onze coach Steven Bellemans is steeds razend ambitieus en wil absoluut de eindronde spelen. Dan weet je maar nooit dat de poort naar de derde Amateurliga onverwacht open waait.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio