Honderdtal mensen geëvacueerd in Gent voor metalen koffer vol karton

Gent - De Gentse politie heeft dinsdag rond 11 uur een park aan de Acaciastraat in Gent afgezet na een bommelding. Er was een verdachte metalen koffer aangetroffen die iemand had achtergelaten aan een appartementsgebouw, zegt de politie. Een honderdtal mensen werd geëvacueerd.

Het verdachte pakket, een metalen koffer, werd omstreeks 10.00 uur opgemerkt naast een appartementsgebouw in het Acaciapark. De politie besliste om een veiligheidszone van honderd meter in te stellen rond het Acaciapark.

Daardoor moesten ook een aantal bewoners uit de Hulstboomstraat en de Kastanjestraat geëvacueerd worden. De bewoners uit de zone werden overgebracht naar een schooltje in de Reinaertstraat. De ontmijningsdienst Dovo onderzocht het pakket met een ontmijningsrobot en liet het om 12.20 uur gecontroleerd ontploffen. Rond 12.30 uur kon iedereen weer naar huis.

"Het ging om een metalen koffer vol met kartonnen dozen. Een buurtbewoner zag de koffer staan en belde ons. Het gaat vermoedelijk om een flauwe grappenmaker", zegt Manuel Mugica Gonzalez. "De koffer was bewust uit het zicht gezet."

De politie probeert de verantwoordelijke op te sporen.

Corrigeer

MEER NIEUWS