Slachtoffer huiselijk geweld ontroert met lied vanop ziektebed

“Vier dagen lang lag ik in het ziekenhuis, met gezwollen ogen en monddood gemaakt. Waarom, dacht ik, waarom?” Toen de 24-jarige Darrian Amaker terug bij haar bewustzijn was, vond ze de kracht om een lied te zingen als waarschuwing voor huiselijk geweld.

De Amerikaanse jongedame deelde de video op de Facebookpagina van de ‘National Coalition Against Domestic Violence’. De details van haar verhaal zijn niet gekend, maar in november werd ze zwaar mishandeld door haar vriendje. ‘My Love’, zoals ze hem consequent noemt, sloot haar tien uur lang op en sloeg haar zo vaak dat ze bijna voor dood werd achtergelaten.

“Hij had het allemaal gepland: het was de bedoeling dat ik zou sterven. Maar ik overleefde of ontsnapte, hoe je het ook wil noemen, maar ik ben veilig nu. Mijn voormalige liefde is aangehouden, samen met zes medeplichtigen. Hij moet voor de rechter verschijnen en riskeert nu vele jaren celstraf.”

Hoe sterk Darrian ook klinkt: al de botten in haar gezicht waren gebroken en haar gelaat zal altijd misvormd blijven. “Ik heb getwijfeld om dit te delen, ik heb nog nooit een video van mezelf opgenomen en al zeker niet in deze staat. Maar ik ben een fotografe en een zangeres, ik deel menselijke verhalen met mijn publiek. Bovendien wil ik aantonen dat huiselijk geweld geen ver-van-mijn-bed-show is, het kan iedereen overkomen.”

De videoboodschap van Darrian geeft dan ook een krachtig signaal. “Wij mensen moeten beter, vriendelijker en sterker worden. Als liefdevolle personen mogen wij geen misbruik tolereren. Wij levenden moeten het leven mogelijk maken.”

 

Hello - my name is darrian. A few days after thanksgiving this past year, my Love went straight psychotic and beat me...

Posted by Darrian Amaker on Saturday, January 16, 2016

 

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees