Politie waarschuwt: “Slimme dieven stelen pincode met infraroodfoto”

De politie waarschuwt voor criminelen die met een infraroodcamera een foto nemen van pinautomaten. Op zo’n foto is de code van je bankkaart immers te zien. Maar met een simpele truc kan je de dieven te slim af zijn.

De politie van Nederland heeft bewakingsbeelden verspreid die het fenomeen goed illustreren. De beelden zijn gemaakt in een supermarkt in Boxtel. Terwijl de vrouw met de gele jas haar pincode ingeeft om haar boodschappen te betalen, wacht de jongeman die schuin achter haar staat rustig zijn kans af. Zodra de vrouw weg is, neemt hij een foto van de betaalautomaat met zijn smartphone. Door de lichaamswarmte van onze vingers, blijft de code die we indrukken nog even zichtbaar op een infraroodfoto.

Buiten zien we de jongen met twee anderen op het parkeerterrein lopen. Zodra het slachtoffer haar winkelwagentje terugbrengt, lopen twee criminelen achter haar aan en houden haar aan de praat.

Handige truc

Ondertussen steelt een handlanger snel de portemonnee van het slachtoffer uit haar wagen. Pas thuis ontdekt het slachtoffer dat het slachtoffer is geworden van deze sluwe manier van pincodediefstal. Ondertussen is haar rekening al geplunderd door de criminelen.

Maar gelukkig bestaat er een eenvoudige truc om de dieven te slim af te zijn. Door je vingers op meerder knoppen van de betaalautomaat te houden, kunnen de dieven niet meer achterhalen wat je pincode is.

Het betreft een nieuwe vorm van fraude. De Belgische politie heeft nog geen weet van gelijkaardige diefstallen in ons land. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees