Schepen van Mobiliteit: “Oostelijke tangent is de ultieme bazooka-oplossing voor de stad”

Schepen van Mobiliteit: “Oostelijke tangent is de ultieme bazooka-oplossing voor de stad”

Het geplande traject voor de oostelijke tangent. Foto: if

Sint-Niklaas / Temse -

De Vlaamse regering moet tijdig geld vrijmaken voor de realisatie van de oostelijke tangent. Dat zegt de Sint-Niklase schepen van Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA) bij de start van het openbaar onderzoek.

De oostelijke tangent, die ook een stukje op het grondgebied van Temse loopt, is een nieuwe verbinding tussen de N70/R42 en de E17 langs de spoorlijn Sint-Niklaas-Mechelen. Er komt een nieuwe weg voor auto's en vrachtverkeer met een afgescheiden dubbelrichtingsfietspad. Daarnaast maakt de nieuwe weg verscheidene industriezones én de stationsbuurt vlotter en beter bereikbaar.

“De stationsbuurt kan broodnodige impulsen krijgen. De oostelijke tangent is een ultieme bazooka-oplossing voor de Sint-Niklase mobiliteit”, stelt Carl Hanssens, die blij is dat er schot in de zaak komt. “Het verhaal van de oostelijke tangent verloopt al bijna dertig jaar als een slecht carnavalsnummer: doe een stapje naar voren en een stapje terug. Nochtans is dit een wegenproject dat zeer breed gedragen is door alle politieke partijen in onze stad.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio