Man uit Poperinge verdacht van misbruik voetballertjes

Man uit Poperinge verdacht van misbruik voetballertjes

Themabeeld Foto: credit

Poperinge -

Een vijftiger uit Poperinge wordt verdacht van zedenfeiten met verschillende minderjarigen. Hij is vorige week vrijdag vrijgelaten onder voorwaarden, meldt het parket dinsdag in een mededeling.

Volgens televisiezender Focus/WTV zou de 59-jarige man tussen 1997 en 2001 jonge voetballers van Blue Star Poperinge aangerand hebben. De verdachte was tot voor kort ploegafgevaardigde van de ploeg (inmiddels BS Westhoek, nvdr.).

De feiten kwamen eind vorig jaar aan het licht nadat de vijftiger een pak slaag kreeg van een man uit Poperinge, naar eigen zeggen een van de slachtoffer van de verdachte. De politie arresteerde de 59-jarige man op verdenking van zedenfeiten. Intussen hebben ongeveer tien slachtoffers aangifte gedaan tegen hem.

Verjaringstermijn

“Het gaat om een zedendossier op basis van klachten over misbruik van minderjarigen dat zich afspeelde in de periode 1997-2001”, luidt het in een mededeling van het parket. “Er zijn meerdere slachtoffers, allemaal jongens.”

“De Ieperse onderzoeksrechter liet de verdachte eind december arresteren. Vorige week vrijdag werd hij onder voorwaarden vrijgelaten. Er loopt een onderzoek bij het parket. Vraag stelt zich of alle klachten zullen worden weerhouden, want sommige feiten speelden zich 15 tot bijna 20 jaar geleden af en dreigden mogelijk te verjaren.”

Corrigeer

MEER NIEUWS