Laurent betaalt 16.000 euro terug om premier te sussen

Laurent betaalt 16.000 euro terug om premier te sussen

Foto: Photo News

Prins Laurent (52) heeft 16.000 euro terugbetaald aan de staat. Het gaat om het deel van zijn dotatie dat hij onrechtmatig had uitgegeven in de supermarkt en op skireis. De jongere broer van koning Filip zet zo zijn fout recht, al doet hij dat vooral onder druk van premier Charles Michel (MR).

Het bedrag: 16.000 euro. De begunstigde: het ministerie van Financiën. Op 8 januari stortte prins Laurent een deel van zijn dotatie terug. En dat op aandringen van Charles Michel (MR), zo schrijft Sudpresse vandaag. De premier vond dat de prins moest beseffen dat hij over de schreef was gegaan.

Laurent was eind oktober in opspraak gekomen omdat hij privé-uitgaven had ingediend als beroepskosten. Hij had onder meer kassabonnen van de supermarkt, de factuur van zijn skivakantie en de schoolrekening van zijn drie kinderen ingebracht op zijn onkostennota. Het Rekenhof – de financiële waakhond van de openbare instellingen in ons land en ook van de konink­lijke ­familie – schreef daarover een vernietigend rapport. Tot vandaag is nog altijd niet bekend hoeveel Laurent ten onrechte heeft gedeclareerd in 2014, maar nu hij 16.000 euro heeft gestort, wordt de omvang wel duidelijker.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees