Universiteit Gent zet in op West-Vlaanderen

Gent / Oostende / Kortrijk -

De Universiteit Gent gaat meer inzetten op West-Vlaanderen. Concreet gaat de UGent de opleidingen industriële wetenschappen thematisch groeperen op de verschillende UGent-campussen in Gent en in Oostende en Kortrijk.

De Universiteit Gent zal in het wetenschapspark Greenbridge focussen op blue economy: mariene en maritieme wetenschappen en blue energy. In Campus Kortrijk zal de UGent werken rond doorgedreven energieonderzoek. De universiteit wil ook de realisatie ondersteunen van een technologiecentrum mechatronica in Kortrijk.

Voka, die de West-Vlaamse ondernemers vertegenwoordigt, is zeer blij met de nieuwe ontwikkelingen. “De aanwezigheid van academisch onderwijs, onderzoek en ontwikkeling heeft een positief effect op onze bedrijven”, zegt Stephan Adriaenssens, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen.

Lokale verankering

“Lokale verankering zorgt er ook voor dat meer studenten in West-Vlaanderen actief zijn en dat komt de innovatiekracht van onze provincie ten goede”, besluit Adriaenssens. “Zo gaan we het sociaaleconomisch potentieel in onze provincie verder uitbouwen”,

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio