Tyler Farrar haalt finish Down Under met fiets toeschouwer

Tyler Farrar haalt finish Down Under met fiets toeschouwer

Foto: Twitter

De Amerikaan Tyler Farrar heeft het aan een behulpzame toeschouwer te danken dat hij nog meedoet aan de Tour Down Under. Na een valpartij, waarbij zijn fiets per totale geraakte, stak een supporter hem zijn eigen fiets toe, waarop Farrar de rit vervolgens nog kon uitrijden. De coureur was de fan na afloop ongelofelijk dankbaar: "Zonder zijn hulp was ik helemaal naar hier gekomen om maar tweeëneenhalve rit mee te fietsen." Farrar vroeg zjin team Dimension Data na afloop om de supporter een truitje van het wielerteam te bezorgen als bedankje. "Als ze er geen op overschot hebben, geef ik die van mezelf wel!"

Wielrennen op Sportwereld.be

Farrar doet zijn straffe verhaal aan The Peloton Brief. "Iedereen was vandaag een beetje nerveus en op twintig kilometer van het einde was er een grote valpartij, waar ook ik bij betrokken raakte. Nadat ik terug was opgestaan, kwam het team langs om mijn fiets te controleren en alles leek oké. Pas na een kilometer of vijf, toen de ploegwagen al ver uit het zicht was, kreeg ik in de gaten dat mijn versnellingen compleet naar de vaantjes waren."

"Er stonden twee fans aan de kant van de weg die me te hulp schoten. Ze vroegen hoe groot ik was en ik kreeg algauw de fiets van één van hen! Ik rij echter met een ander type pedalen dan hij, dus hij heeft me zelfs zijn schoenen gegeven! Gelukkig hadden we toevallig dezelfde schoenmaat. Hij is in de bezemwagen gestapt om zo tot de finish te raken voor me. Ik ben al veertien jaar prof, maar het is de eerste keer dat ik dit meemaak."

"Ik kon niet stoppen met hem bedanken. Hij heeft mijn Tour Down Under gered. Ik wilde echt niet helemaal naar hier komen om maar tweeëneenhalve rit mee te fietsen. Dit toont hoe vriendelijk de mensen hier in Australië zijn. Ik denk dat hij zijn nieuw Strava (een programma dat je sportactiviteiten bijhoudt,nvdr)-record hier wel leuk gaat vinden!'

Corrigeer

MEER NIEUWS