WielrennenElitePloegstage Topsport Vlaanderen-Baloise in Spanje - Tim Declercq wil in Ronde van Qatar meteen aantonen dat hij een betere renner is geworden

“Ik pik alles mee wat ik kan”

© Tim De Waele

Tim Declercq kan haast niet wachten om zijn eerste koers van het jaar te rijden. Op de ploegstage van Topsport Vlaanderen-Baloise in Spanje blijkt duidelijk dat zijn nieuwe trainingsaanpak vruchten afwerpt.

fdg

Albir, donderdagnamiddag. De sportdirecteurs Hans De Clercq en Andy Misotten sturen hun renners voor vijf uur de baan op. Trainer Wim Van Hoolst volgt met argusogen hun bewegingen. Een test op de Col de Rates zorgt bij enkele jongeren voor wat nervositeit. Tim Declercq, die aan zijn vijfde seizoen bij de ploeg van manager Christophe Sercu begint, weet inmiddels hoe de vork in de steel zit.

“Het gaat uitstekend”, zegt de Izegemnaar. “Ik legde mijn beste inspanningstest ooit af en detecteerde zeer goede resultaten tijdens de test van donderdagmiddag. Deze winter koos ik voor een andere trainingsaanpak. Ik koos op stage voor meer intensiteit en had ook oog voor het explosieve werk. Dit seizoen laat ik niets liggen. In de Ronde van Qatar wil ik me al in de kijker rijden. Ik pik alles mee wat ik kan. Vorig jaar was ik redelijk goed in Qatar, maar nu moet het nog beter.”

Edward Theuns, Jelle Wallays en Oliver Naesen zetten in de winter een stap naar een grotere ploeg. Is Tim Declercq na komend seizoen aan de beurt? “Dat hoop ik, maar zo evident is dat niet. De plaatsen zijn duur. Edward, Jelle en Oliver laten een grote leemte na, maar ik denk dat we goed gewapend zijn om ook dit seizoen hoge ogen te gooien. Een herhaling van het stuntwerk van Jelle vorig jaar in Dwars door Vlaanderen wordt wel niet simpel. Toen viel alles in de juiste plooi.”

Parijs-Roubaix

“In koersen op selectief terrein, in Vlaanderen of in de Ardennen, wil ik aantonen dat ik een betere renner ben geworden”, besluit Tim Declercq. “De koers die me het meest aanspreekt, is zonder twijfel Parijs-Roubaix. Een selectie afdwingen is de eerste opdracht. Dit seizoen zou ik ook nog eens graag de armen in de lucht steken. Het is, op een dernycriterium na, al een hele tijd geleden dat ik nog eens won. Samen met mijn jongere broer Benjamin (belofte bij EFC-Etixx, red) in het profpeloton rijden, blijft een droom.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs