Tivani rondt vlucht af in San Luis, zware valpartij ontsiert finale

Tivani rondt vlucht af in San Luis, zware valpartij ontsiert finale

Foto: Photo News

De Argentijn German Tivani heeft de vijfde etappe van de Tour de San Luis op zijn naam geschreven. Hij rondde een vlucht met landgenoten Daniel Diaz en Emiliano Ibarra af. De finale werd wel ontsierd door een grote valpartij, waar vooral Movistar stevig getroffen leek. Ook Nairo Quitana ging tegen de vlakte, maar bij hem leek de averij mee te vallen. Ploegmaat Adriano Malori is wel zwaar gehavend en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Wielrennen op Sportwereld.be

In de etappe over 168,7 kilometer tussen Renca en Juana Koslay versloeg de Argentijn zijn landgenoten Daniel Diaz en Emiliano Ibarra in een sprint met drie. Meer dan anderhalve minuut later toonde de Italiaan Elia Viviani zich de snelste van de achtervolgende groep.

De Argentijn Eduardo Sepúlveda, sinds donderdag in het bezit van de leiderstrui, behoudt zijn eerste plaats in de stand. De Colombiaanse broers Dayer en Nairo Quintana volgen op respectievelijk drie en 42 seconden.

Zaterdag staat de zesde en voorlaatste etappe op het programma, een bergrit over 159,5 kilometer met start in La Toma en aankomst bovenop Filo de la Sierra de Comechingones.

Corrigeer