VOETBAL1STE PROVINCIALEHO BIERBEEK-VK LIEDEKERKE - Steve Desaegher en Liedekerke spelen alweer een topper

“Derde plaats als inzet”

“Derde plaats als inzet”

Steve Desaegher: “Het wordt zeker een spektakelstuk.” Foto: dsj

Liedekerke -

Met twee treffers en een assist ontpopte Steve Desaegher zich vorige week tot de beul die Stokkel met forfaitcijfers huiswaarts stuurde. In Bierbeek loopt het zaterdag wellicht niet zo'n vaart, al voorspelt de diepe spits wel spektakel.

Een trip naar nummer drie Bierbeek wordt geen gezondheidswandeling?

Steve Desaegher: “Een spektakelmatch wordt het zeker, want beide ploegen kiezen voor een offensieve speelstijl. In de heenwedstrijd leverde dat op de Heuvelkouter zes goals op. In de slotfase kwamen we toen langszij. We staan voor een clash met de derde plaats als inzet. Deze nieuwe topper belooft voor Liedekerke een moeilijke verplaatsing te worden. Bierbeek beschikt over een sterk aanvallend blok met de uittredende topschutter Vergauwen. De Bierbeekse prijsschutter aan banden leggen wordt de uitdaging voor onze Liedekerke defensie. Liedekerke is een ploeg die steevast voor de aanval kiest waardoor je wel eens tegen een gasbek loopt. Dat proberen we te vermijden, maar een egelstelling aannemen is geen optie.”

Liedekerke slikt gemiddeld twee treffers per wedstrijd wat ontzettend veel is voor een team in de top vijf?

“Op Diest kropen we achteruit en dat bleek duidelijk niet ons spel. Ik denk niet dat we resultaten zullen door te kiezen voor een meer behoudende aanpak. Een defensieve aanpak ligt ons gewoon niet. In een goede dag loopt het offensief danig op wieltjes dat we minstens één doelpunt meer scoren dan de tegenstrever. Tegen Stokkel versierden we vorige week ook in de eerste helft al de betere kansen. Na rust bleken we efficiënter voor de doelmond. De rode kaart voor de bezoekers bleek de doodsteek voor Stokkel.”

De voorzitter vertelde ons dat je blijft op voorwaarde dat een speeltuin wordt aangelegd?

“Mijn vrouw vertelde dat grappend. Ik ben best bereid om te blijven op voorwaarde dat de club de groep bij elkaar houdt en aanvult met enkele versterkingen. Ik heb geen zin in een club die aan de staart bengelt, maar deel die ambitie wel met de club. Een speeltuin lijkt me wel een goed idee met de huidige baby boom in de Liedekerkse spelersgroep.”

“Onze doelman Maxime Aerts wordt vader en ook de vriendin van Glen De Coen is zwanger. Het is plezant indien voetbal een familiegebeurtenis is waar je met het hele gezin naartoe kan. Op sportief vlak blijft het bikkelen met een handvol ploegen op een zakdoek bij elkaar.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio