BUITENLANDS VOETBAL. Bayern loopt elf punten uit, Limbombe speelt gelijk

BUITENLANDS VOETBAL. Bayern loopt elf punten uit, Limbombe speelt gelijk

Foto: AFP

Anthony Limbombe heeft met zijn ploeg NEC vrijdagavond 0-0 gelijkgespeeld bij Groningen. Bayern München verteerde de winterstop goed en ging dankzij twee goals van scherpschutter Robert Lewandowski met 1-2 winnen bij Hamburg.

NEC Nijmegen is vrijdagavond op de 19e speeldag in de Nederlandse Eredivisie op verplaatsing bij FC Groningen niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel. Anthony Limbombe maakte de wedstrijd vol voor de uitploeg, Bart Buysse zat niet in de selectie.

Limbombe kreeg op slag van rust een gele kaart. In de eerste helft stuitte de kwieke flankaanvaller tot twee keer toe op ex-Gent doelman Sergio Padt. In de laatste minuten van de wedstrijd trapte de 21-jarige Limbombe, dit seizoen al goed voor vijf doelpunten en zes assists in de competitie, een enorme kans hoog over.

Met het gelijkspel schiet geen van beide ploegen veel op. NEC blijft met 31 punten op de vijfde plaats staan, Groningen is negende.

Bekijk hier de stand en alle uitslagen in de Eredivisie!

In Duitsland breidde Bayern München in de eerste match na de winterstop zijn voorsprong op eerste achtervolger Borussia Dortmund uit naar elf punten. Bij Hamburg bracht Robert Lewandowski de Duitse kampioen vanop de stip op 0-1. Een eigen doelpunt van Xabi Alonso deed de thuisploeg nog even geloven in puntengewin, maar de Poolse spits van Bayern sloeg even later alweer toe: 1-2.

Bekijk hier de stand en alle uitslagen in de Bundesliga!

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.