Tim Merlier weet zondagavond of hij dankzij kopman Van Aert mag starten op het WK

Merlier: “Van Aert twijfelde om De Bie te bellen”

Merlier: “Van Aert twijfelde om De Bie te bellen”

Foto: BELGA

Op de tafel springend en met zijn serviette zwaaiend zoals dat op elke bruiloft wordt gedaan wanneer de smartlap ‘Les Lacs du Connemara’ wordt gedraaid. Zo vierde Tim Merlier zijn eerste WK-selectie bij de profs. Al moet zijn ploegmaat Wout van Aert morgen in Hoogerheide nog wel de Wereldbeker pakken. “En zeggen dat ik twee jaar terug niet eens werd geselecteerd bij de beloften.”

 

Veldrijden op Sportwereld.be

 

Kwatongen beweren dat de WK-selectie er is gekomen onder druk van het kamp Van Aert. “Wout heeft een paar keer getwijfeld om naar bondscoach Rudy De Bie te bellen, maar hij heeft het niet gedaan. Wout kijkt er wel naar uit, hij voelt zich meer op zijn gemak als ik erbij ben. Mijn selectie is verdiend, al moet ik toegeven dat ik de laatste weken wat minder was dan Toon Aerts. Ik heb getoond dat ik voor de ploeg en zeker voor Wout wil werken. Als ik ergens kan helpen voor wie dan ook, zal ik dat doen. Ik kan snel starten en in de eerste twee ronden de wedstrijd laten ontploffen of een kopman op sleeptouw nemen.”

Maar eerst toch maar zien dat Van Aert de wereldbeker wint en hij wel degelijk naar het WK mag. “Zwijg stil. Ik heb niet veel goede ervaringen met WK-selecties. Bij de jeugdcategorieën ben ik er al een paar keer naast gevallen. Ik heb het Wout op stage nog gezegd: Spaar u vandaag maar wat op training, want zondag in Hoogerheide moet je ook goed zijn.” (lacht)

Corrigeer