Nieuwkomer Mulic behoedt debuterende De Boeck van laatste plaats met Moeskroen

Nieuwkomer Fejsal Mulic heeft debuterend Moeskroen-trainer Glen De Boeck op de valreep gered van de laatste plek op speeldag 23 van de Jpiler Pro League. Een doelpunt van Hamdi Harbaoui leek Lokeren lange tijd met drie punten in de rugzak terug richting Oost-Vlaanderen tte sturen, tot de Servische reus Mulic twee minuten voor tijd de gelijkmaker binnentikte. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Trainer Glen De Boeck bracht voor zijn terugkeer in de Jupiler Pro League en debuut bij Moeskroen-Péruwelz de verwacht elf namen aan de aftrap. Georges Leekens moest bij Lokeren meer sleutelen: de licht geblesseerde Ayanda Patosi moest zo plaats ruimen voor Serhiy Bolbat.

Bekijk hier de opstellingen!

Een tegenvallende eerste helft was een maat voor niets: Moeskroen-Péruwelz kreeg de bal van Lokeren, maar deed daar bitter weinig mee. De bezoekers lieten dan weer na te voetballen en hielden nauwelijks een bal bij. Tot Hamdi Harbaoui vijf minuten voor rust door de buitenspelval glipte. De Lokerse spits verzuimde echter de meegelopen Bolbat aan te spelen en knalde egoïstisch zelf op de paal.

Meer was er te zien na de rust, niet in het minst omdat de Oost-Vlamingen al snel op voorsprong kwamen toen Killian Overmeire vrijgespeeld werd met een lange bal. Hij bracht in één tijd voor voor Harbaoui, die deze keer niet faalde: 0-1.

Wintertransfer doet het voor Moeskroen-Péruwelz

De Boeck besefte dat er wat moest gebeuren en bracht wintertransfers Valentin Viola en Fejsal Mulic in het team. Dat bracht meteen animo voorin: Mulic kreeg een tweetal kansjes, maar mikte eerst over en daarna op doelman Davino Verhulst. Daarna liet ook de kwieke Argentijn Viola zich opmerken met een acrobatische halve omhaal, maar de paal hield Lokeren recht. De Oost-Vlamingen leken met de drie punten op zak richting Lokeren te kunnen, tot Anice Badri uitpakte met een voorzet-schot. Dat werd door, u raadt het al, debutant Mulic aan de tweede paal in doel getikt.

Moeskroen-Péruwelz pakt een puntje en deelt zo de laatste plek met Westerlo, al heeft het wel een beter doelsaldo dan de Kemphanen.

Herbeleef de match van fase tot fase!

Belangrijkste fases:

39’ Harbaoui glipt door de buitenspelval en mag alleen op Vagner af. Hij mikt zijn schot echter op de paal.

49’ GOAL! Al vroeg in de tweede helft is het raak voor de bezoekers. Overmeire brengt voor vanop rechts. Harbaoui staat alleen in de zestien en kan de bal simpel voorbij Vagner leggen.

56’ Dussenne kan een vrije trap met het hoofd verlengen. De bal dwarrelt net naast het doel.

65’ De Oekraïner Bolbat met de kans op 0-2, maar Vagner houdt het voorlopig op die ene tegengoal.

70’ Een voorzet van Badri komt bij de tweede paal tot bij Mulic. Met zijn linker kan hij de bal niet goed richten en mikt hij over het doel van Verhulst.

73’ Schot Mulic. De aanvaller laat zich opmerken tijdens zijn invalbeurt. Verhulst pakt zijn schot in twee keer.

77’ De Argentijn Voila met een halve omhaal op hoekschop van Michel. Zijn poging spat uiteen op de paal.

78’ De kansen volgen elkaar nu snel op. Harbaoui probeert het vanuit een scherpe hoek, maar de bal gaat voorlangs.

88’ GOAL! Het zat eraan te komen. Debutant Mulic zorgt voor de late gelijkmaker. Hij glijdt een voorzet-schot van Badri aan de tweede paal binnen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.