Nederlander slaat dubbelslag bij junioren, Belgen met vijf naar WK

Nederlander slaat dubbelslag bij junioren, Belgen met vijf naar WK

Foto: BELGA

Jens Dekker heeft de slotmanche in de Wereldbeker bij de junioren op zijn palmares gebracht. De Nederlander soleerde naar de zege en haalde het voor de Brit Thomas Pidcock en zijn landgenoot Thijs Wolsink. Dekker rijft ook de Wereldbeker binnen, waardoor België slechts vijf landgenoten naar het WK in Heusden-Zolder mag afvaardigen.

Veldrijden op Sportwereld.be

Er stond in Hoogerheide heel wat op het spel voor onze landgenoten. Jappe Jaspers begon immers als leider in de Wereldbeker. Hield hij die leidersplaats vast, dan mocht België een zesde landgenoot afvaardigen naar het WK.

Jaspers maakte meteen vaart met ploegmaat Jens Dekker, het duo ontdeed zich van de andere junioren, maar Jaspers maakte een foutje in de tweede ronde en reed zich vast aan een paaltje. Dekker wachtte niet en begon aan een lange solo. Intussen verging het Jaspers minder goed. De renner kreeg last van ademhalingsproblemen en zou uiteindelijk terugzakken naar een veertiende plaats.

De eindzege ging dus naar Jens Dekker, Jappe Jaspers werd tweede, wat concreet betekent dat Jari De Clercq, ondanks een tiende plaats in Hoogerheide, niet naar het WK mag in Heusen-Zolder volgende week.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.