Standard - AA Gent 0-3

Uitgekookt Gent zet Standard met beide voeten op de grond

Wat een week voor AA Gent! Na zeges tegen Anderlecht en Club Brugge moest zondag ook Standard eraan geloven. De Buffalo’s boekten een 0-3 zege op Sclessin dankzij goals van Laurent Depoitre, Sven Kums en Brecht Dejaegere en bevestigen hun leiderspositie. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Voor aanvang van het duel werd de afscheidnemende Jelle Van Damme in de bloemetjes gezet. De (ex-)kapitein van de Rouches, die naar het Amerikaanse LA Galaxy verkast, mocht de aftrap geven, kreeg een staande ovatie van het thuispubliek en nam ook een reuzengrote foto van zichzelf in ontvangst. Aandachtige toeschouwer in de tribune was dan weer de Spaanse doelman Victor Valdes, die de Luikenaars komt versterken.

De eerste echte kans kwam er op het kwartier en was voor de bezoekers, maar Moses Simon trapte rakelings naast. Aan de overzijde reageerde de thuisploeg met een schot van Trebel dat de lat likte. In een intense eerste helft waren echte kansen wel schaars, met de rust in zicht redde doelman Hubert nog een schot van Depoitre.

Diezelfde Depoitre opende vier minuten na rust de score op Sclessin, de spits stond op de juiste plaats om een perfecte voorzet van Foket van dichtbij in doel te verlengen. Amper zes minuten zat Gent helemaal op rozen toen een schot van kapitein Sven Kums via Enoh tegen de Luikse touwen ging: 0-2 na 55 minuten.

De thuisploeg, de laatste weken nochtans in uitstekende doen, was duidelijk aangeslagen en kon geen vuist meer maken. Twintig minuten voor affluiten duwde de landskampioen het mes nog wat dieper in de Luikse wonde, het was de kleine Dejaegere die een voorzet van Foket in doel kopte (0-3).

Daar bleef het ook bij, op één week tijd kloppen de mannen van coach Hein Vanhaezebrouck dus Anderlecht (2-0), Club Brugge (2-1) en ook Standard (0-3). Gent is souverein leider met 49 punten, vijf meer dan Anderlecht en zes meer dan Club Brugge, dat nog speelt op het veld van Waasland-Beveren. Standard is zevende op een puntje van Genk.

Opvallend: Matz Sels hield al voor de zesde keer in de laatste zeven wedstrijden zijn netten schoon. Enkel Abdoulay Diaby kon de Gentse doelman verschalken.

Herbeleef de wedstrijd hier!

Belangrijkste fases:

0’ Zoals aangekondigd krijgt Jelle Van Damme voor de aftrap een bijzonder warm applaus van zijn fans en zijn (ex-)medemaats. De directie van Standard heeft ook een grote foto van de Luikse captain als cadeau.

19’ Adrien Trebel brengt Standard bijna uit het niets op 1-0. Na een ingooi gaat de middenvelder van ver zijn kans, de bal likt de bovenkant van de lat!

28’ Na een duwfoutje van Yatabaré op Asare fluit ref van de Velde voor een foutje. De speler van Standard ontsnapt echter aan een donkergele kaart, hij gaat compleet onnodig op de voet van Asare staan.

33’ De netten van Matz Sels trillen, maar het doelpunt van de thuisploeg telt niet! Een vrije trap van Kosanovic wordt door Fiore - nipt offside - in doel gedevieerd. De lijnrechter vlagt, dus het feestje gaat niet door.

41’ Gent wint een duel langs de lijn, waardoor Depoitre in een kansrijke positie komt in de zestien. Vanop rechts knalt hij, Hubert is echter snel plat en houdt de bal uit zijn doel. Goreux werkt het gevaar helemaal weg.

48’ GOAL. Gent heeft sinds het begin van deze tweede helft de bal gemonopoliseerd en komt meteen op voorsprong! Simon blijft goed in balbezit, draait weg en legt breed op Dejaegere. Die brengt de bal laag voor doel, Depoitre glijdt het leer in doel!

49’ Mathieu Dossevi houdt vier Gent-spelers aan de praat op de rechterflank. Hij kapt zich vrij en probeert Sels te verrassen in de korte hoek, maar de Gentse goalie is bij de les.

54’ GOAL. Een schot van Simon blijft in de voeten van Emond hangen. De Luikse spits wil wegtrappen, maar geeft de bal pardoes cadeau aan Kums. Die trapt van buiten de zestien, het leer wijkt af op Enoh en gaat binnen: 0-2 voor de Buffalo’s!

61’ Moses Simon is back. Het goudhaantje van Gent speelt een knappe wedstrijd en toont dat nogmaals. Hij zet Goreux in de wind en snijdt naar binnen. Op het juiste moment steekt hij de bal door naar Depoitre, maar de Gentse spits stuit op Hubert!

69’ GOAL. Gent scoort een derde keer in deze tweede helft! Depoitre schermt de bal goed af bij een ingooi van Foket en legt breed op Milicevic. Die gooit de bal naar de tweede paal, waar Dejaegere de bal via Hubert tegen de netten kopt. Het is 0-3!

72’ Gent wil er nog wat doelpunten bijlappen. Moses Simon ontbindt nogmaals zijn duivels op links en stoomt door. Zijn pass komt niet tot bij Depoitre maar Deaux haalt wel uit. De goal van de debutant wordt nog net voor de lijn uit doel gehaald, Kums trapt in de herneming hoog over.

88’ Een bedrijvige Badibanga wil zich in de kijker spelen en heeft opnieuw een knappe actie in de benen. Zijn voorzet wordt wel eenvoudig geplukt door Sels.

91’ Het scheelt maar een haar of Thomas Matton had een prinsheerlijk doelpunt gescoord. Wikheim stuurt de middenvelder diep, Matton zet een één-tweetje op met Depoitre en plaatst de bal twintig centimeter naast de paal buiten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.