Van Victor Valdes tot Gert Verheyen: deze video's uit de Jupiler Pro League moet u gezien hebben

Van Victor Valdes tot Gert Verheyen: deze video's uit de Jupiler Pro League moet u gezien hebben

Foto: RR

De Jupiler Pro League hinkte dit weekend op twee benen: we zagen enkele knappe goals en subtiele dribbels, maar ook enkele reuzenkansen die professioneel de nek werden omgewrongen. Een overzicht.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Op zoek naar de matchverslagen? Klik dan hier

Spits? Dan scoor je deze...niet?

Soms moet je scoren, maar ga je bij de afwerking helemaal de mist in. Dat weten nu ook deze heren. Deze week enkele uurtjes trainen op afwerken?

In de categorie: knap geprobeerd

Soms doe je alles goed, maar heb je gewoon pech. Dat je poging op de paal uiteenspat, bijvoorbeeld. Of dat je net niet genoeg kracht op je opbal kan zetten. Het overkwam onder meer Valentin Viola, toch wel de speler met de mooiste naam uit eerste klasse.

Zij geven het voorbeeld

"Dan maar even tonen hoe je wel scoort", moeten Mercier, Canesin, Rolland en Dalsgaard gedacht hebben. Zij toonden hoe koelbloedig je moet zijn voor doel.

Ook hij kan een match beslissen

Niet alleen een voetballer maar ook een lijnrechter kan een match beslissen. Viel Gounongbe binnen of buiten het strafschopgebied? "Buiten", oordeelde ref Delacour, maar na overleg met zijn assistent ging de bal toch op de stip. Goal, Westerlo scoort, wint en doet een goede zaak in de kelder van het klassement. En STVV? Dat ziet dat degradatiegewoel toch weer beanstigend dichterbij komen.

De showmannen

Maar terug naar de voetballers zelf: Moses Simon, Soufiane Hanni, Dennis Praet, zij toonden dit weekend allemaal dat ze een aardig potje kunnen ballen.

De verstoten doelman

Het zal je maar overkomen: jezelf als jeugdproduct opwerken tot eerste doelman van Standard, het best goed doen en dan zien dat je club een wereldtopper als Victor Valdes aantrekt. Guillaume Hubert zal luid gevloekt hebben, maar in de match tegen Gent viel hem weinig te verwijten. Hij kwam enkele keren gepast tussen en was drie keer kansloos, zag ook Valdes.

Daar is Yassine weer!

Yassine El Ghanassy maakte na enkele omzwervingen in het buitenland zijn rentrée op de Belgische velden. Zijn invalbeurt bracht Oostende weinig bij, maar twijfel niet: voor vuurwerk zal hij zorgen.

Wat zeg je nu, Gert?

Wie dacht dat de titel voor AA Gent een toevalstreffer was, weet na de Buffalo-demonstratie op Standard wel beter. Dat besloot analist Gert Verheyen na de wedstrijd.

Hein blijft Hein

Elke Gent-fan in de zevende hemel, maar coach Hein Vanhaezebrouck weet wat lof waard is: helemaal niets.

Corrigeer