W.Beveren-Club Brugge 1-2

Club Brugge kreunt, maar wint en blijft tweede

Club Brugge blijft in het spoor van AA Gent na 1-2 winst bij Waasland-Beveren. Engels en Vossen maakten de Brugse doelpunten, Cissé kon tussendoor milderen. De thuisploeg blijft onderaan het klassement hangen.

Bekijk de samenvatting vanaf 23u

Club Brugge-trainer Michel Preud’homme moest het op het veld van Waasland-Beveren doen zonder Oscar Duarte (in Spanje om zijn transfer naar Espanyol af te ronden) en Diaby (geblesseerd) en koos weer voor Mikel Agu in de plaats van veteraan Timmy Simons. Gedoz hield dan weer Refaelov op de bank. Stijn Vreven koos bij de thuisploeg weer voor de succesformule van vorige week: Moulin in de rol van aangever en Schrijvers in die van afwerker. Milosevic was niet hersteld van zijn blessure.

Dame Fortuna

Wie op een hoogstaande match had gerekend, kwam bedrogen uit. Brugge was grotendeels baas en vooral Gedoz probeerde het een paar keer, maar zijn pogingen misten richting. Dan maar het goede voorbeeld geven, dacht verdediger Björn Engels en hij kopte een hoekschop simpel binnen. Maar even later stond Dame Fortuna aan de andere kant: Cissé kon gelijkmaken omdat zijn schot afweek op de knikker van...Bjorn Engels. Even later schrokken de bezoekers zich een ongeluk toen Schrijvers in blessuretijd de 2-1 binnenkopte. De grensrechter zag enkele centimeter buitenspel en zo bleef het toch 1-1.

Vossen doet het

Na zeven minuten in de tweede helft werd er wel gescoord. Meunier zette de actie op en nadat Henkinet een eerste schot redde, knalde Jelle Vossen wel beheerst raak: 1-2. En wat later was Vossen alweer van levensbelang voor blauw-zwart toen hij een doelpoging van de Waaslanders van de lijn veegde. In de slotfase was Club nog enkele keren dichtbij de 1-3, maar Henkinet was erg goed bij de les en hield onder meer Ruud Vormer van een treffer.

Club won dus en blijft AA Gent in het vizier houden: het telt nu 46 punten, drie minder dan de competitieleider. Waasland-Beveren vergaat het minder goed: met 25 punten heeft het maar drie punten meer dan nummer laatst Westerlo. Het worden nog spannende weken voor Stijn Vreven en de zijnen. (klik hier voor de stand in de Jupiler Pro League )

Opvallend

Alweer een doelpunt voor Björn Engels, die als centrale verdediger wel erg vlot scoort.

Hoogtepunten

10’ - Meteen na die corner gaat het snel naar de overkant. Diepe bal op Gedoz, die het leer in de vlucht op zijn slof neemt. Via een verdedigend voetje valt zijn volley rakelings naast de kruising in corner.

15’ - En of ze Bjorn Engels gemist hebben bij Club Brugge. Niet alleen verdedigend, maar ook op stilstaande fases. Net als vorige week pikt hij zijn goaltje mee. De rijzige verdediger kopt de hoekschop van Gedoz laag overhoeks binnen.

29’ - Eindelijk wel eens een goeie actie van Meunier. In zijn gekende stijl maakt hij meters en zo de ruimt voor Gedoz. Die geeft op zijn beurt een strakke breedtepass naar Cools. De gelegenheidslinksachter haalt stevig uit en dwingt Henkinet tot een karpersprong. Het levert een hoekschop op.

32’ - Agu ontzet een voorzet pal in de voeten van Cissé. De Wase middenvelder trapt naar doel. Engels wil met het hoofd wegwerken, maar zet zo zijn doelman op het verkeerde been. De poging van Cissé verdwijnt zo overhoeks in doel voorbij een kansloze Butelle. Een nare flashback voor Engels die ook in de beker deze week al een gelijkaardige treffer te verwerken kreeg.

45+1’ - Schrijvers kopt op slag van rust de 2-1 binnen. Hij stond een dikke teen buitenspel na het doorkoppen van Gano. Terecht op het eerste zicht, maar zeer nipt.

52’ - In eerste instantie krijgt Meunier de mogelijkheid om uit te halen. Henkinet keert zijn schot. De verdediging krijgt het leer echter niet weg en zo kan Gedoz doortikken tot bij Vossen. Die neemt Henkinet tegenvoets te grazen en zet Club weer op voorsprong.

60’ - Na een actie van Langil dwingt Beveren een hoekschop af. De inzet van Schrijvers wordt op de lijn gekeerd door Vossen.

Bekijk hier de opstellingen

Corrigeer