OVERZICHT. Hoe tevreden zijn de inwoners van uw gemeente?

© nb, google

Het Nieuwsblad licht deze week alle Vlaamse gemeenten door. Lees vanaf dinsdag 5 dagen lang alles over jouw burgemeester en gemeentebestuur in het grote Gemeenterapport. Vandaag lichten we al een tipje van de sluier met de aangenaamste en onaangenaamste gemeenten om te wonen.

De aangenaamste gemeente van Vlaanderen ligt in de Kempen, zo blijkt uit het grote Gemeenterapport van Het Nieuwblad. Het dorpje Vorselaar krijgt van zijn inwoners maar liefst 9,2 op 10. Het geheim? Een gemeentekas die op orde is, een gezonde dorpsmentaliteit en vooral een bruisend verenigingsleven. “Wij hebben honderd verenigingen. Ongezien voor zo’n kleine gemeente", klinkt het.(Lees hier meer)

Van alle Vlamingen zijn de inwoners van Tienen dan weer het meest ontevreden over hun stad. En dat is niet alleen omdat de ­Tienenaren van nature “nurkpotten” zijn. “Er is dertig jaar lang geen enkele visie op de stad geweest”, klinkt het. Maar er lijkt beterschap op komst, met dank aan de burgerbeweging van enkele inwoners die het gekanker beu waren.(Lees hier meer)Hoe graag woont u in uw gemeente? Vergelijk op onderstaande kaart uw mening met de score die andere inwoners hebben gegeven. In rode gemeenten ligt de score lager dan het Vlaamse gemiddelde van 7,7/10:

Meer over Gemeenterapport 2016

Aangeboden door onze partners