Voetbal2de provinciale bturkse rangers 2- schoonbeek-beverst 2 - T. Rangers geeft 2-0-voorsprong in slotminuten nog uit handen

“Zevenduizend kansen gemist”

“Zevenduizend kansen gemist”

Loenders maakt zich klein in het duel met Jansen. Foto: JEFFREY GAENS

Erhan Ozturk leek gisteren, voor het eerst sinds zijn aanstelling als coach van Turkse Rangers, lange tijd op weg naar een eerste zege, maar dat was buiten Wesley Warnots gerekend. Die bezorgde Schoonbeek-Beverst met een schuiver, ondanks een 2-0-achterstand, in extremis nog een punt: 2-2.

Rare wedstrijd trouwens. Op een naar Turkse Rangers-normen ongewoon vettig veld wrongen de Bilzerse gasten, in casu Kevin De Winne, de ene kans na de andere poging de nek om. Twee flitsen van Yassin Karaca, misschien wel de beste speler van de reeks op één vierkante meter, volstonden om Erkalkan en Karabulut te doen scoren.

De tweede periode was een spiegelbeeld van de eerste 45 minuten. Minstens vijf loepzuivere Rangers-pogingen werden in het vierde kwartier om zeep geholpen. Een attente doelman Jente Forier redde Sch.-Beverst van een ware verdrinkingsdood. De gasten vatten moed, toonden karakter en troffen met zijn tienen nog twee keer raak.

Begrijpelijk dat trainer Ozturk na het laatste fluitsignaal er zeer bedremmeld bij zat.

Zaalvoetbalmentaliteit

“Zevenduizend kansen hebben we gehad en nog kunnen we niet winnen. We hebben het ons daardoor heel moeilijk gemaakt. Op een bepaald moment liepen we met zes spelers naar voren, terwijl ze toen maar met tienen waren. Zo zet je de boel natuurlijk open en vraag je om moeilijkheden. Ik ben vooral ontgoocheld omwille van het resultaat. Over het spel en de inzet had ik niet te klagen.”

Zijn verdediger Guven Erkalkan, die na een lang uitgesponnen één-twee het eerste doelpunt aantekende, was minder mals voor zijn offensief ingestelde ploegmaten.

“Zoveel kansen laten liggen. Onbegrijpelijk. Zij hadden bij de 2-0-tussenstand moeten doorprikken tot 3-0 of 4-0. Op het veld moet ook geknokt worden. Met die zaalvoetbalmentaliteit gaan we ons niet kunnen redden.”

Flaterke

De gelukkigste man bij Schoonbeek-Beverst was Niels Martens. Zijn flaterke leidde immers de 2-0 in. “De coach riep Pas naar Goffin maar het was te laat. Karaca onderschepte de bal en toen ging het snel. Omdat we aanvallend onze registers opentrokken, vielen er meer gaten. Daardoor dat ze ons overliepen in het begin van de tweede helft. Gelukkig keerde Jente die zachte ballen. Zodra de 2-1 op het bord stond wist ik dat we nog een keer zouden scoren. Het punt helpt ons inderdaad niet vooruit om de eindronde te halen, maar we houden onze kansen wel gaaf. Het duel tegen EMBO wint daarom nog extra aan belang .”

SCHEIDSRECHTER: Lambrighs. TOESCHOUWERS: 100.DOELPUNTEN: 8’ Erkalkan 1-0, 30’ Karabulut 2-0, 65’ Lecis 2-1, 88’ Warnots 2-2. TURKSE RANGERS: Cenik, Erkalkan, Yazgan, S. Kantarci (83 ’Ozturk ), Karatoprak, Idlaasri, Karabulut, Karaca (68’ Yurtlak), Loenders (90’ Yildirim), Masalci, Aydin. SCH.-BEVERST: J. Forier, Lecis, Janssen (46’ Liesens), D. Lormans (67’ Jooken), Martens, Goffin (57’ Berx), Spruyt, A. Forier, De Winne, Warnots, Remmers. GELE KAARTEN: Remmers, Karatoprak, Idlaasri. RODE KAART: 83’ Spruyt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio