voetbal3de klasse alonderzeel- dender

Londerzeel mag dromen: “We halen een zeer hoog niveau”

Londerzeel mag dromen: “We halen een zeer hoog niveau”

Van Den Winckel van Londerzeel zet zich schrap tegen Dimbala. Foto: Kms

Londerzeel bezorgde FC Dender een koude douche. Een kwartier voor affluiten maakte Van Eyk de beslissende treffer.

Londerzeel wisselde maandenlang goeie en slechte prestaties in een absurd tempo af. Maar sinds eind november is er eindelijk een beetje regelmaat

Dankzij de zege tegen leider Dender pakken Fred Van Den Steen en zijn mannen 18 op 21 en kan de strijd om de eindronde pas echt beginnen losbarsten.

“Ik ben zeer tevreden met wat mijn elftal heeft laten zien”, zegt de hoofdcoach trots. “Dender is de beste ploeg van de reeks, maar het heeft hier verdiend verloren. In een sterke tweede periode kregen we zeker vijf uitgespeelde kansen. Dat het in de laatste tien minuten nog warm werd, is logisch. Zij gingen toen risico’s nemen en dan heb je altijd de kans dat er eens een bal goed valt. Maar we halen momenteel een zeer hoog niveau in alle geledingen. Als je in drie matchen tegen toppers als Hamme, Oudenaarde en Dender negen op negen pakt én slecht één doelpunt tegen krijgt, ben je sterk bezig.”

En dus kan Londerzeel beginnen dromen van de eindronde en de Superliga.

“Dromen mag, dat maakt het leven leuker. Maar ik probeer iedereen met de voeten op de grond te houden. Er zijn veel gegadigden voor die plaatsjes in de eindronde. En ik weet niet eens of we er extrasportief klaar voor zijn. Londerzeel heeft geen verlichting op zijn A-veld en dat is een vereiste als je naar de Superliga wil. Maar daar kan ik niet van wakker liggen. Samen met de spelers moeten we voor prestaties op het veld zorgen. Wat ernaast gebeurt, is voor het bestuur.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio