FutsalBeker van BelgiëBTR Maasmechelen 2- C. Houthalen 7

Houthalen plaatst zich voor halve finale beker

Houthalen plaatst zich voor halve finale beker

Dexters schermt de bal af voor Papanicolaou. Foto: Raymond Lemmens

Een welverdiende 8 voor sfeer en gezelligheid. En doe er maar een 9 bij voor vlijt. Toch moest derdeklasser Maasmechelen de duimen leggen voor Celtic Houthalen. De topklasser staat voor het eerst in zijn bestaan in de halve finales van de Beker van België. Daar wacht Halle-Gooik, dat Celtic onlangs nog met 14-2 afdroogde.

Dat wordt dus een schier onmogelijke opdracht begin maart. Andere koek dan vrijdag alleszins, toen het halfweg leidde met 0-5. Matuur.

“Je zag duidelijk een verschil in kwaliteit en trainingsarbeid”, vond thuisspeler Dennis Panis. “Ze maakten vier doelpunten aan de tweede paal. Wij zouden trappen, zij spelen het uit. Dat is hun verdienste, alleen jammer dat we ietsje te plat aan de match begonnen.”

Te veel respect

Bozzjeng toonde misschien wat te veel respect aanvankelijk, dat klopt. Het was dan ook schrikken toen het spel na rust plots op de wagen zat.

“Het was een onschuldig opstootje maar het jaagde wel de vlam in de pan", grijnsde Panis. “Het werd 2-5 en wat als de bal van mijn broer Jorn niet op de paal maar binnen ging? Helaas. Maar we mogen fier zijn op ons parcours. Het was een mooie ervaring.”

Dat was het zeker ook voor Nico Papanicolaou, die zichzelf in zijn eigen Maasmechelen een afgang bespaarde. “Gelukkig, want ik ken iedereen hier”, glimlachte de Celtic-coach. “Toch chapeau hoe Bozzjeng zich verweerde. Die mentaliteit wil ik van mijn spelers zien tegen de topploegen. Daar kunnen wij echt nog iets van leren.”

Uitblinker Meris Durakovic - één goal, drie assists - loofde eveneens de thuisploeg, en dan de eigen ploegprestatie “We speelden snel en bewogen veel, dat was de opdracht”, zei de Antwerpenaar. “Zo kwamen we nooit in de problemen. We gaan verdiend naar de halve finale.”

Die zal Meris Durakovic wel moeten missen, net als Romano Ter Linden. Beiden kregen een vermijdbare gele kaart en zijn geschorst.

“Ik had die kleine trekfout beter niet begaan”, zei Durakovic. “Maar ik wist eerlijk gezegd niet dat ik een schorsing riskeerde... Jammer. Halle-Gooik wordt een zware dobber, zij zijn voor ons wat wij vandaag waren voor Maasmechelen. Maar we gaan er het beste van maken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio