Belgische terroristen achter aanslagen Parijs onthoofden gevangenen in nieuwe ISIS-video

Belgische terroristen achter aanslagen Parijs onthoofden gevangenen in nieuwe ISIS-video

De Belg Bilal Hadfi is een van de Belgen die opduikt in de video. Foto: *

'Kill them wherever you find them', vermoord ze waar je ze maar vindt. Zo heet de ISIS-video die gisteravond laat opdook, waarin de daders van de aanslagen van 13 november in Parijs, waaronder vier Belgen, één voor één gevangenen onthoofden en waarin ze oproepen tot gelijkaardige aanslagen.

“We zullen je terreur doen proeven. We zullen niet stoppen met jullie te bestrijden in elk deel van de wereld, of je nu op reis bent of slaapt in je eigen huis.” Aan het woord is Abdelhamid Abaaoud, de ­Molenbeekse organisator van de aanslagen in Parijs, die omkwam bij een inval in Saint-Denis. Vanuit de dood bedreigt hij de wereld.

De video die ISIS gisteren verspreidde is opnieuw bijzonder gruwelijk, maar ook bijzonder professioneel ­gemaakt, inmiddels twee handelsmerken van de terreur­organisatie. Maar wat dit keer opvalt, is de angstwekkende graad van planning die eraan voorafgegaan is. Als de ­authenticiteit van de film wordt bevestigd, is hij het eerste ­bewijs dat alle leden van de terreurcel die twee maanden geleden 130 mensen doodden in Parijs, werden ­getraind in Syrië en dat die terreurcel werd aangestuurd vanuit het ISIS-bolwerk.

Geen Salah Abdeslam

Zo is Brahim Abdeslam, de broer van de voortvluchtige Salah Abdeslam, te zien ­terwijl hij schietoefeningen houdt. Hij bevindt zich in een woestijnachtig landschap en schiet met een kalasjnikov en een handvuurwapen op een met kogels doorzeefde muur waarop een Syrische rebellenvlag prijkt. Van Brahim Abdeslam was nochtans niet bekend dat hij naar oorlogs­gebied getrokken was.

Van zijn broer, de meest gezochte terrorist van Europa, is helemaal geen sprake in de video. Dat Salah Abdeslam geen vermelding krijgt, voedt de veronderstelling dat hij bij ISIS in ongenade viel omdat hij zich niet opblies in Parijs.

Niet meer veilig

Wel uitgebreid in beeld is ­Bilal Hadfi, die niet zo lang geleden nog in Brussel naar school ging. Nu is te zien hoe hij een man in oranje pak de keel overhaalt, terwijl hij dreigementen uit. “We zullen bloed met bloed vergelden en vernietiging beantwoorden met vernietiging. Jullie zullen niet veilig zijn, niet in jullie huizen, niet in jullie dromen.”

Chakib Akrouh, ook een Belg, wordt eveneens getoond in de video terwijl hij een man onthoofdt.

Een fragment uit de video, waarin we Bilal Hadfi zien speechen voor hij de gevangene om het leven brengt:

 
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S